Κόσμος

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου πρότεινε στον γιο του τη θέση του πρεσβευτή της Βραζιλίας στις ΗΠΑ

Στον γιο του Εντουάρντου πρότεινε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου τη θέση του πρεσβευτή της χώρας στις ΗΠΑ, θέση που έχει μείνει κενή από τον Απρίλιο.

Ο 35χρονος- ο τρίτος σε σειρά γιος του Βραζιλιάνου προέδρου- που είναι μέλος του Κογκρέσου και σύμβουλος του πατέρα του σε θέματα εξωτερικών υποθέσεων, είπε στους δημοσιογράφους πως θα αποδεχόταν τη θέση, εάν του προσφερόταν.

«Δεν θέλω να αποφασίσω για το μέλλον του, εάν η νομοθεσία προβλέπει πως πρέπει να αποχωρήσει από την τωρινή θέση του» σχολίασε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος για τον γιο του, ο οποίος θα πρέπει για να αναλάβει τη θέση του πρεσβευτή να αποχωρήσει από το Κογκρέσο.

Σύμφωνα με το BBC, ο Εντουάρντου Μπολσονάρου χαρακτηρίζεται «σκιώδης υπουργός Εξωτερικών» της χώρας του, λόγω της ισχυρής επιρροής που ασκεί στον πατέρα του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τόσο ο πρόεδρος της Βραζιλίας όσο και ο γιος του έχουν στάση φιλικά διακείμενη προς τις ΗΠΑ, ενώ ο Εντουάρντου είναι ανοιχτά και υπέρμαχος του Ισραήλ.

Ο Μπολσονάρου χρησιμοποιεί πολλά μέλη της οικογένειάς του ως συμβούλους. Ο μεγαλύτερος γιος του Φλάβιο είναι γερουσιαστής, ενώ ο Κάρλος είναι δημοτικός σύμβουλος στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ