Κόσμος

Πέρασε τα Δαρδανέλια το «Γιαβούζ» & κατευθύνεται προς Αιγαίο - Δείτε εικόνες-ντοκουμέντο

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Κλιμακώνει η Άγκυρα και είναι ώρα αποφάσεων για Ελλάδα-Κύπρο. Η ΕΕ δείχνει αδιαφορία, διότι όποιος πει ότι οι Βρυξέλλες στηρίζουν τον Ελληνισμό τότε είτε είναι ανόητος, είτε είναι στημένος.

Θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι ενέργειες του Ερντογάν, διότι η Άγκυρα στο τέλος θα σύρει Ελλάδα-Κύπρο σε διαπραγματεύσεις. Πως θα φύγουν τα πλοία από την περιοχή;

Μέσω διπλωματίας λίγο δύσκολο, άρα οι Τούρκοι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια. Αθήνα-Λευκωσία περίμεναν αυτές τις κινήσεις, θα έπρεπε ήδη να είχαν παρθεί μέτρα.

Στο κάτω-κάτω, εάν τέτοιες κινήσεις είχαν λάβει χώρα στα θαλάσσια σύνορα του Ισραήλ, ποια θα ήταν η αντίδραση του Τελ-Αβίβ; Όλοι την γνωρίζουμε, χρειάζεται αποφασιστικότητα, πριν φθάσουμε στο σημείο μηδέν!

Σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ, το Γιαβούζ μόλις πέρασε τα Δαρδανέλια και κατευθύνεται προς Αιγαίο, με τελικό προορισμό την Κυπριακή ΑΟΖ.

Το «Γιαβούζ» την ίδια στιγμή συνοδεύεται από τη φρεγάτα TCG FATİH δηλαδή «Πορθητής».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...
Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...