Κόσμος

Χ. Ακάρ από την βάση των «Μπορντό Μπερελί»: «Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα σε Αιγαίο-Κύπρο»


Δεν ιδρώνει το... αυτί των Τούρκων, αφού ότι και να πουν ΕΕ και ΗΠΑ, η Άγκυρα όχι μόνο δεν παραμένει ήσυχη, αλλά δυναμιτίζει περισσότερο το κλίμα.

Αυτό είναι λογικό βέβαια, διότι καλά τα λόγια, αλλά χρειάζονται και πράξεις. Με δύο βήματα μπορεί άμεσα η Δύση μπορεί να κονιορτοποιήσει την Τουρκία.

Πως; Με όπλο την οικονομία. Η ΕΕ αφενός πρέπει να αρχίσει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, να σταματήσει την χρηματοδοτεί την Άγκυρα για τους μετανάστες και να παγώσει οριστικά την όποια συζήτηση για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Επίσης και οι ΗΠΑ εάν το αποφασίσουν, καταστρέφουν το... οικονομικό θαύμα του Ερντογάν. Φανταστείτε να βγει ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ και κάνει επιθετικές δηλώσεις για την τουρκική οικονομία και να μιλήσει για κυρώσεις, αμέσως θα ενεργοποιηθούν οι αγορές, άρα χρειάζονται πράξεις από εδώ και πέρα.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΑΡ

«Ενώ ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας αυξάνει» ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε πως οι δράσεις στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο την Κύπρο και τις γύρω περιοχές συνεχίζονται με αποφασιστικότητα.

Πρόσθεσε δε συγκεκριμένα: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των αδερφών μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρο, σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία.

Εμείς σεβόμαστε την διεθνή νομοθεσία και τις διμερείς σχέσεις. Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα, καλές γειτονικές σχέσεις να υπερισχύσουν παντού.

Από την άλλη πάντα λέμε πως ποτέ δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός. Υποστηρίζουμε την λύση των προβλημάτων μας σύμφωνα με καλές γειτονικές σχέσεις και ειρηνικές μεθόδους. Εάν αυτό δεν γίνει κατανοητό, εάν η χώρα μας ή οι τουρκοκύπριοι δεχτούν επίθεση...θα συνεχίσουμε να λέμε πως δεν θα το επιτρέψουμε θα σταματήσουμε αυτά τα τετελεσμένα γεγονότα και χωρίς μια απόφαση ή λύση χωρίς την Τουρκία ή τους τουρκοκύπριους αδερφούς μας δεν θα ζήσουν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...
Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...