Κόσμος

Αυτόνομος τράκτορας «πιάνει δουλειά» σε λιμάνι - Δείτε πως λειτουργεί (βίντεο)

Πριν από περίπου 10 μήνες ο κλάδος φορτηγών της Volvo (Volvo Trucks) παρουσίασε τον πρώτο αυτόνομο τράκτορά της, ο οποίος φυσικά είναι και ηλεκτρικός. Η απόδοσή του κυμαίνεται από τους 177 ίππους του συνόλου πρόωσης που χρησιμοποιείται στο εισαγωγικό FL με τον ένα ηλεκτροκινητήρα μέχρι τους 503 του κορυφαίου FE με τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

https://youtu.be/CMREUiQZSIs

Για τη χρήση του Vera στην καθημερινότητα των μεταφορών η Volvo θα συνεργαστεί με την εταιρεία DFDS, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των οχηματαγωγών πλοίων και των logistics.

Έτσι ένα αριθμός από Vera θα κινείται με ταχύτητες έως και 40 χλμ./ ώρα μετακινώντας κοντέινερ κατά κύριο λόγο σε κλειστό χώρο αλλά και σε δημόσιους δρόμους για πολύ μικρές αποστάσεις, όπως γράφει ο Γιάννης Σκουφής στο carzine.gr.

Για τον έλεγχό τους θα υπάρχει στο χώρο και ένας πύργος ελέγχου, όπως ήταν ευθύς εξαρχής τα πλάνα της σουηδικής μάρκας. Ο τελικός στόχος είναοι φυσικά η επέκταση των αυτόνομων μεταφορών, καθώς θα επιφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα πέρα από τη μείωσης των εκπομπών ρύπων αλλά και το θορύβου σε περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται τέτοιου είδους δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ