Κόσμος

Νέα δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό - Η έκτη μέσα στο 2019

Μια μεξικανή δημοσιογράφος, η Νόρμα Σαράμπια, δολοφονήθηκε χθες Τρίτη σε περιοχή του νοτιοανατολικού Μεξικού, εξέλιξη που αύξησε στους έξι τους λειτουργούς του Τύπου που έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη χώρα αυτή από την αρχή του 2019, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η Νόρμα Σαράμπια δέχθηκε επίθεση από δύο ένοπλους που κινούνταν με μοτοσικλέτα, κοντά στο σπίτι της, στην πόλη Ουιμανγκίγιο. Οι δράστες της δολοφονίας κατάφεραν να διαφύγουν.

Η Νόρμα Σαράμπια ήταν ανταποκρίτρια της Tabasco Hoy για 15 χρόνια και εργαζόταν εδώ και κάποια χρόνια για άλλα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Το Μεξικό είναι η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, πίσω μόνο από τη Συρία και το Αφγανιστάν, με τουλάχιστον 100 δημοσιογράφους να έχουν δολοφονηθεί από το 2000, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF).

Το 2018, τουλάχιστον δέκα δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν σε διάφορες μεξικανικές Πολιτείες. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι δολοφονίες εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης μένουν ατιμώρητες.

Τον Μάιο, ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στις ακτές του Μεξικού στην Καραϊβική. Το πτώμα του Φρανσίσκο Ρομέρο Δίας, που ήταν ενταγμένος στο κυβερνητικό πρόγραμμα προστασίας των δημοσιογράφων, βρέθηκε στο θέρετρο Πλάγια δελ Κάρμεν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Μέση Ανατολή 0

"Φωτιά" παίρνει η Συρία μετά την δολοφονία Αμερικανών στρατιωτών από τον ISIS - Έξαλλος ο Τράμπ απειλεί θεούς και δαίμονες - Ανίκανες Τουρκία-Συρία να εγγυηθούν την ασφάλεια

Τρομοκράτης του ISIS άνοιξε πυρ εναντίον κοινής περιπολίας κοντά στην Παλμύρα, σκοτώνοντας δύο Αμερικανούς στρατιώτες...