Κόσμος

Στη Γαλλία επετράπη ευθανασία ενός παράλυτου άνδρα ενάντια στις επιθυμίες των γονέων του

Στη γαλλική πόλη Reims, ξεκίνησε η διαδικασία της ευθανασίας του Vincent Lambert, που βρισκόταν σε κατάσταση "φυτού" μετά από τροχαίο ατύχημα για δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Παριζιέν, ο Lambert δεν θα λαμβάνει πλέον φαγητό ή νερό. Σύμφωνα με τον γιατρό της παρηγορητικής φροντίδας, ο άνθρωπος θα πεθάνει σταδιακά.

Σύμφωνα με το νόμο για το δικαίωμα του θανάτου, που εφαρμόζεται στη Γαλλία, η σύζυγος του Lambert και πολλοί από τους συγγενείς του αποφάσισαν να σταματήσουν τεχνητά τη ζωή του άνδρα. Η απόφαση εγκρίθηκε από το κρατικό συμβούλιο της χώρας, αλλά οι γονείς του ασθενούς δεν συμφώνησαν μαζί του απορρίπτοντας την ευθανασία, ακόμη και για θρησκευτικούς λόγους.

Η διαφορά έφερε τους συγγενείς του Lambert στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ), το οποίο το 2015 υποστήριξε την απόφαση του γαλλικού κρατικού συμβουλίου. Μετά από αυτό υπήρξαν πολλές προσφυγές, αλλά καμία εξ αυτών δεν είχε αποτέλεσμα.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2018 στο Βέλγιο, οι γιατροί διενήργησαν για πρώτη φορά ευθανασία χωρίς την αίτηση του ασθενούς. Αυτό έγινε γνωστό μετά την ανοικτή επιστολή του Δρ Willem Distelmans. Ο γιατρός περιέγραψε μια περίπτωση με έναν ασθενή που πάσχει από τη νόσο του Parkinson. Η ασθένεια δεν έδωσε την ευκαιρία στο ηλικιωμένο άτομο να καταλάβει τι συνέβαινε.

Οι συγγενείς απαίτησαν να πραγματοποιήσουν ευθανασία και οι γιατροί συμφώνησαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ