Κόσμος

Εξελίξεις στην Βενεζουέλα! Πρόωρες εκλογές για την Εθνική Αντιπροσωπεία προτείνει ο Μαδούρο

"Τρέχουν" οι εξελίξεις στην Βενεζουέλα, με τον Νικολάς Μαδούρο να προτείνει πρόωρες εκλογές για την Εθνική Αντιπροσωπεία σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι επόμενες εκλογές του κογκρέσου στην Βενεζουέλα είναι αυτή τη στιγμή προγραμματισμένες για τα τέλη του 2020, ωστόσο οι πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Reuters, αναφέρουν πως ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, προτείνει πρόωρες εκλογές.

Τι συνέβη στις προηγούμενες εκλογές στην Βενεζουέλα

Η αντιπολίτευση της χώρας, της οποίας ηγείται ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος στην Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, είχε κερδίσει την πλειοψηφία στην Εθνική Αντιπροσωπεία στις εκλογές του 2015.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται σε πολιτική κρίση από τον Ιανουάριο του 2019, όταν ο Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε σε προσωρινό πρόεδρο, μία κίνηση η οποία έτυχε της άμεσης επιδοκιμασίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει κατηγορήσει τον Γκουάιδο ότι ενεργεί ως «μαριονέτα» των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για ενορχήστρωση πραξικοπήματος εκ μέρους της Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει επιβάλλει μία σειρά κυρώσεων εις βάρος των κρατικών εταιρειών της Βενεζουέλας, με το συνολικό κόστος να υπερβαίνει τα 100 δισ. δολάρια.

Ρωσία, Κίνα, Κούβα, Βολιβία, Τουρκία και αρκετές ακόμη χώρες έχουν ξεκαθαρίσει ότι εξακολουθούν να θεωρούν τον Νικολάς Μαδούρο ως τον μοναδικό νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Με πληροφορίες από: reuters.com / sputniknews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ