Κόσμος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Μόνο ως χωρατά μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τους όρους για να σταματήσει τα πυρηνικά

Περίεργους όρους έθεσε ο ηγέτης της Β. Κορέας στους Αμερικανούς για να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Βέβαια, δεν μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρα τις ιδιαίτερές του "απαιτήσεις!

Κιμ Γιονγκ Ουν «χτύπησε» και πάλι και αιφνιδίασε τους πάντες, στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, για την αποπυρηνικοποίηση στην Βόρεια Κορέα.

Ο ηγέτης της χώρας, στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Αμερικανούς, ζήτησε ως «αντάλλαγμα» να πάνε στην χώρα του διάσημοι παίκτες του μπάσκετ, με σκοπό την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Ουάσιγκτον!

Μάλιστα, σύμφωνα με το ABC, o Κιμ επιμένει στην συγκεκριμένη πρόταση που έκανε, καθώς θέλει να γίνει μια «ανταλλαγή κουλτούρας» μεταξύ των δύο λαών.

Όρος του Κιμ οι παίκτες για την συμφωνία

Το αίτημα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, έγινε γραπτώς και μάλιστα το θέτει ως όρο για να συνεχιστούν οι συζητήσεις αποπυρηνικοποίησης!

Είναι γνωστό πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο Αμερικανικό μπάσκετ (ΝΒΑ) και μάλιστα είχε καλέσει αρκετές φορές στο παρελθόν, τον πρώην -εκκεντρικό- άσο, Ντένις Ρόντμαν στη χώρα.

Η συμφωνία για τα πυρηνικά, ήταν να υπογραφεί στην τελευταία συνάντηση των ηγετών των δύο κρατών, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε, μετά την διαφωνία που είχαν για αποπυρηνικοποίηση συγκεκριμένων περιοχών που ζήτησαν οι ΗΠΑ, όπως και για το ζήτημα της άρσης σημαντικού μέρους των κυρώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ