Κόσμος

Αυτό είναι το γρηγορότερο τρένο του πλανήτη! (βίντεο)

Αν δεν έφτιαχνε η Ιαπωνία το πιο γρήγορο τρένο του πλανήτη, τότε ποιος; Η χώρα-συνώνυμο της τεχνολογίας έχει αρχίσει ήδη τις δοκιμές για το ALFA-X, την αμαξοστοιχία που αναμένεται να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα/ώρα και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το 2030. 

Αν όλα πάνε καλά και το ALFA-X τεθεί σε τροχιά, θα εκτοπίσει από τον «θρόνο» του πιο γρήγορου τρένου του πλανήτη το κινεζικό Fuxing. Το... τρένο του μέλλοντος έχει μήκος όσο 10 αυτοκίνητο και μυτερή πρόσοψη. Ο έλεγχος σε πραγματικό χώρο θα γίνει μεταξύ των πόλεων Sendai και Aomori, μια απόσταση 280 χιλιομέτρων. Η δοκιμασία θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και δεν εκτελούνται δρομολόγια στη γραμμή.

Το λανσάρισμα του ALFA-X έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά από εκείνο του Shinkansen N700S, του προκατόχου του, το οποίο και θα βγει στην αγορά το 2020 και θα αγγίζει ταχύτητα 300 χιλιομέτρων/ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...