Κόσμος

Μάθημα δύναμης: Τυφλός ιστιοπλόος κάνει τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού

Όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να το θέλεις!

Ιστορία έγραψε ένας Ιάπωνας ιστιοπλόος, ο οποίος έγινε ο πρώτος άνθρωπος με απώλεια όρασης που πραγματοποίησε τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού χωρίς ενδιάμεσες στάσεις του ιστιοφόρου του.

Ο 52χρονος ιστιοπλόος Μιτσουχίρο Ιουαμότο κατέπλευσε το πρωΐ στο λιμανι της Φουκουσίμα με το 12μετρο ιστιοφόρο του, δύο μήνες μετά τον απόπλου του από την Καλιφόρνια. «Είμαι πλέον σπίτι μου. Ευχαριστώ», δήλωσε πανευτυχής μετά την ολοκλήρωση των 14.000 χλμ ταξιδιού του, μιλώντας στο πρακτορείο Kyodo, το οποίο επισημαίνει πως είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος με απώλεια όρασης πραγματοποιεί αυτόν τον άθλο.

Η δεύτερη απόπειρα του τυφλού ιστιοπλόου

Ο Ιουαμότο, που είναι κάτοικος του Σαν Ντιέγκο, ξεκίνησε από την αμερικανική πόλη στις 24 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον Νταγκ Σμιθ, τον πλοηγό του που τον βοηθούσε δίνοντάς του προφορικά πληροφορίες για το ταξίδι, όπως για την διεύθυνση των ανέμων. Επρόκειτο για το δεύτερο εγχείρημα του τυφλού ιστιοπλόου να πραγματοποιήσει τον διάπλου του Ειρηνικού, καθώς η πρώτη του απόπειρα πριν έξι χρόνια ήταν σύντομη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διότι το ιστιοπλοϊκό του σκάφος βυθίσθηκε έπειτα από σύγκρουσή του με μία φάλαινα.

Ο θαρραλέος Ιάπωνας ιστιοπλόος, που έχασε το φως του σε ηλικία 16 ετών, πραγματοποίησε τον διάπλου για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κυρίως για να στηρίξει τις ιατρικές προσπάθειες για την πρόληψη ασθενειών που προκαλούν τύφλωση, όπως δημοσίευσε και ο ίδιος στο Ιντερνέτ.

https://www.youtube.com/watch?v=tA2FOiQLcOg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ