Κόσμος

Κατάρρευση μεγάλης αεροπορικής εταιρείας-Θα κλείσει αύριο εάν δε βρεθεί κάποιος χρηματοδότης

Πρόκειται για την αεροπορική εταιρεία Jet Airways, από την Ινδία και θυγατρική της Etihad, η οποία θα βάλει λουκέτο την Τετάρτη εάν δε θρεθεί κάποια σωτήρια χρηματοδότηση. 

Η μεγάλη εταιρεία με τα 115 αεροσκάφη και τους 16.000 εργαζόμενους θα αναγκαστεί να διακόψει τη λειτουργία της την Τετάρτη αν δεν λάβει έκτακτη χρηματοδότηση από τους δανειστές της, σύμφωνα με το Reuters.

Οι τράπεζες και η ινδική κυβέρνηση ανέφεραν ότι οι επενδυτές προσπαθούν να εξασφαλίσουν κεφάλαια ώστε η άλλοτε κραταιά αεροπορική εταιρεία ζωντανή. Μία άλλη πηγή του πρακτορείου ανέφερε ότι θα επιχειρηθεί μία τελευταία έκτακτη χρηματοδότηση από τον βασικό της πιστωτή, την κρατική τράπεζα της Ινδίας.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε θεαματική πτώση 18,5% την Τρίτη, όταν τα ινδικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η διοίκηση της αεροπορικής εισηγήθηκε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της. Η Jet Airways έχει χρέος ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ επί εβδομάδες εναγωνίως αναζητά δάνειο ύψους 217 εκατομμυρίων δολαρίων, για να γλιτώσει την κατάρρευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ