Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Αδύνατες οι εναέριες ρίψεις νερού - Μπορεί να καταρρεύσει πλήρως το κτίριο

Το να πραγματοποιηθούν ρίψεις νερού με εναέρια μέσα προκειμένου να σβηστεί η φωτιά που κατακαίει την Παναγία των Παρισίων, κάτι που υπονόησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δεν αποτελεί επιλογή, επισημαίνει η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, καθώς αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει ολοσχερώς το κτίριο.

«#NotreDame Οι ρίψεις νερού με αεροσκάφη σε αυτού του τύπου το κτίριο θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του συνόλου της κατασκευής» ήταν το tweet που ανήρτησε η Πολιτική Προστασία της Γαλλίας, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να κατακαίνε, εδώ και περίπου 2 ώρες, τον καθεδρικό ναό.

«Είναι τόσο τρομερό να παρακολουθεί κανείς αυτήν τη γιγαντιαία πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν πυροσβεστικά αεροσκάφη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Πρόκειται για μια «δύσκολη φωτιά», σημειώνουν οι πυροσβέστες στο Γαλλικό Πρακτορείο. Περί τους 400 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο κι επιχειρούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη - "Σκάει" άμεσα συμφωνία Τουρκίας με Κατάρ-Ομάν για αγορά τουλάχιστον 12 μεταχειρισμένων Eurofighter Typhoon - Η "πληρωμένη" απάντηση της Αθήνας

Ο Ερντογάν αναμένεται να συζητήσει την πρόταση κατά τις επισκέψεις του στο Κατάρ και το Ομάν την Τετάρτη και την...
notiokoreatika-ypobryxia
Οπλικά συστήματα 0

Ξαφνιάστηκαν οι Έλληνες επιτελείς! Νέα πρόταση αμυντικής συνεργασίας έκαναν εκπρόσωποι της Νοτιοκορεάτικης Hyundai σε συνάντηση με το ΠΝ μας

Όσο ενημέρωναν τους Έλληνες στρατιωτικούς για την προηγούμενη πρόταση με τα υποβρύχια, οι εκπρόσωποι από την Νότια...