Κόσμος

Αλλάζει ριζικά η Ευρώπη: Σαλβίνι-Λε Πεν ενώνουν τις δυνάμεις τους - Ιταλογαλλικός συνασπισμός απειλεί το "οχυρό" των Βρυξελλών

Οι επικεφαλής της γαλλικής και ιταλικής πατριωτικής δεξιάς συναντήθηκαν σήμερα στο Παρίσι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για λίγο πριν από τις κρίσιμες Ευρωεκλογές.

Η Μαρίν Λεπέν και ο Ματέο Σαλβίνι επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, που τους ήθελαν να προγραμματίζουν νέα συνάντηση και κοινή εκδήλωση, τονίζοντας ότι αυτή θα λάβει χώρα στα «μέσα Μαΐου».

Με το συνασπισμό Λε Πεν-Σαλβίνι, είναι φυσικό να αλλάξει η Ευρώπη όπως την ξέραμε. Ο πατριωτισμός, παρά τις "ταμπέλες" εξτρεμισμού και ακροδεξιάς που έχει δεχτεί, αυξάνεται σε τρομακτικά επίπεδα.

Έρχεται μια νέα εποχή, όπου οι μαριονέτες της παγκοσμιοποίησης θα χάσουν έδαφος, και τα έθνη-κράτη θα μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα από το "προοδευτικό" τσουνάμι που "πνίγει" κάθε Αξία στην Γηραιά Ήπειρο.

Ακόμα και αν ο ιταλογαλλικός πατριωτικός συνασπισμός δεν κερδίσει στις ευρωεκλογές, η αλλαγή προς το καλύτερο θα είναι πιο κοντά, και ότι οδήγησε τα κράτη της Ευρώπης στην παρακμή θα αρχίσει να ξεθωριάζει.

Το γραφείο Τύπου του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών και αρχηγού της Λέγκα έκανε λόγο για μία «πολύ θερμή» συνάντηση, επισημαίνοντας ότι οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για την πολιτική κατάσταση, τα σενάρια και τις Ευρωεκλογές. Στόχος να συντονίσουν τις εκστρατείες τους, οι οποίες όπως επισημαίνεται, θα έχουν στο επίκεντρό τους την εργασία, την οικογένεια και την προστασία του περιάλλοντος.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1114071853847519232

Επίσης «δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τις νέες διεθνείς συμμαχίες για να επεκτείνουν την οικογένεια αυτών που επιθυμούν να αλλάξουν τις Βρυξέλλες», τονίζεται στην ανακοίνωση, δηλαδή να διευρύνουν την πολιτική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENL), στην οποία ανήκουν ο Εθνικός Συναγερμός και η Λέγκα μαζί με το αυστριακό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO).

Ο Σαλβίνι αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση τη Δευτέρα από το Μιλάνο προς άλλα εθνικιστικά κόμματα, ανάμεσά τους και το AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) με στόχο να διευρύνει την πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Σε φόρμα και έτοιμοι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με τον Ματέο Σαλβίνι» έγραψε από την πλευρά της στο Twitter η Μαρίν Λεπέν.

https://twitter.com/MLP_officiel/status/1114071838227869696

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...