Κόσμος

Δεν υπάρχει αμφιβολία: Ανοίγει η Παναγία Σουμελά στον Πόντο - Το επιβεβαιώνει τουρκικό βίντεο - Δείτε το

Ευχάριστα νέα για το κοινό που θέλει να επισκεφτεί το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και σύντομα θα είναι επισκέψιμο από το κοινό.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι οι εργασίες στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στη Ματσούκα της Τραπεζούντας φθάνουν στο τέλος τους. Μετά από τρία χρόνια ο ιερός χώρος που λειτουργεί ως μουσείο, θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά επισκέψιμος από το κοινό. Μόλις πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας Νουρί Ερσόι είχε ανακοινώσει ότι στις 18 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, θα ανοίξει ο κήπος της ιεράς μονής ενώ τον Δεκαπενταύγουστο θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αρχικά η ανακοίνωση θεωρήθηκε ότι έγινε για να κατευνάσει τους ντόπιους επιχειρηματίες που διαμαρτύρονται γιατί, κατά δήλωσή τους, έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική καταστροφή από το κλείσιμο του δημοφιλούς μνημείου, πόλου έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο.

https://www.youtube.com/watch?v=H1KLvwm4piA

Ωστόσο χθες ο Οργανισμός Τουρισμού της Τουρκίας δημοσιοποίησε ένα βίντεο-πρόσκληση προς τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο, να επισκεφθούν την Παναγία Σουμελά μετά από τρία χρόνια.

«Ο κήπος θα ανοίξει στις 18 Μαΐου και τον Ιούνιο θα παραδοθεί ολόκληρο το μοναστήρι» αναφέρει το βίντεο του τουρκικού οργανισμού, επισημαίνοντας πως το National Geographic έχει χαρακτηρίσει το ταξίδι στην περιοχή ως ένα «ταξίδι ζωής».

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία που θα ανοίξει και η μονή τον Ιούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ