Κόσμος

Πρεσβευτής Βενεζουέλας για τζετ στην Αθήνα: «Όλα αυτά περί χρυσού είναι...»

Στην επιβεβαιώση ότι στο αεροσκάφος του χαρακτηρισμένου ως κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα με τα διακριτικά YV2486 επέβαινε ο βενεζουελάνος υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάζα, προχωρεί με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρεσβευτής της χώρας στην Αθήνα Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.

«Πράγματι, το Σάββατο ήταν εδώ, στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Εξωτερικών μας. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε» δηλώνει ο κ. Τόρες.

Κατά τον ίδιο «αυτή η παραμονή χρειάστηκε να επεκταθεί για 4 ώρες» χωρίς να εξηγεί για ποιον λόγο συνέβη αυτό. Ο κ. Τόρες δηλώνει, επίσης, ότι «κατά τη διάρκεια των 4 ωρών συναντήθηκε μαζί μου, ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν ήταν προγραματισμένο από πριν».

Όσον αφορά τους επόμενους σταθμούς του Falcon ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας απαντά ότι «από εκεί (σ.σ. το «Ελευθέριος Βενιζέλος») το αεροπλάνο έφυγε με κατεύθυνση τον επόμενο σταθμό - για τεχνικούς λόγους - το Πράσινο Ακρωτήρι, πριν να προσγειωθεί στον τελικό του προορισμό που είναι το Καράκας».

Κληθείς να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ότι η κυβέρνηση Μαδούρο εξάγει κρυφά τόνους χρυσού και ότι η πτήση YV 2486 χρησιμοποιήθηκε γι' αυτό το σκοπό, ο κ. Τόρες δηλώνει ότι «όλα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρ' όλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ