Κόσμος

Βενεζουέλα του Ν. Μαδούρο το έτος 2019: Μισθός 5,45 $ - κέτσαπ 1,93$


Την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα, με τα άδεια ράφια και την έλλειψη προϊόντων στα super market καταγράφει βίντεο που ανάρτησε στο facebook ο Γιάννης Κουζινός Έλληνας στην εν λόγω χώρα. «Σοσιαλισμός στην Βενεζουέλα και μοντέρνα σκλαβιά...» σχολιάζει, δίδοντας στοιχεία για το επίπεδο φτώχειας σε αριθμούς.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του η «η Βενεζουέλα αυτή την στιγμή είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που η σκλαβιά ξεπερνά σε αριθμούς αυτούς από την εποχή των αποικιών...» και παραθέτει το εξής παράδειγμα προς επίρρωσιν το λεγομένων του:

«Σοσιαλισμός στην Βενεζουέλα και μοντέρνα σκλαβιά ...
Βασικός μηνιαίος μισθός = 18.000 BsS
Επίσημη ισοτιμία 1 $ - = 3297.22 BsS
18.000 ÷ 3297.22 = 5.45 $
Βασικός μηνιαίος μισθός = 5.45 $
5.45 ÷ 30 μέρες = 0.18 cents την ημέρα
0.18 ÷ 8 ώρες = 0.02 cents την ώρα
Η Βενεζουέλα αυτή την στιγμή είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που η σκλαβιά ξεπερνά σε αριθμούς αυτούς από την εποχή των αποικιών...»

Σοσιαλισμός στην Βενεζουέλα και μοντέρνα σκλαβιά ... Βασικός μηνιαίος μισθός = 18.000 BsS Επίσημη ισοτιμία 1 $ - =...

Gepostet von John-Giannis Kouzinos am Sonntag, 3. März 2019

Σε αμέσως επόμενη ανάρτησή του δίνει πληροφορίες για το βίντεο που τραβήχτηκε με το κινητό ενός τουρίστα και το οποίο - όπως επισημαίνει - επιχείρησαν να αφαιρέσουν οι αρχές της Βενεζουέλας.

Όπως αναφέρει: «Και επειδή πέρα από την πραγματικότητα της μισθωμένης " δημοσιογραφίας " που εξηπηρετεί τα συμφέροντα του καθεστώτος στην Βενεζουέλα υπάρχει και η πραγματικότητα όπως την βιώνουν εκατομμύρια πολίτες στην πολύπαθη χώρα και όπως την βιώσαμε κι εμείς στα 7 χρόνια επιβίωσης μας στο Καράκας !

Στο σημερινό βίντεο ένας τουρίστας καταγράφει με το κινητό του το εσωτερικό ενός κρατικού Super Market Bicentenario. Δεν θα σχολιάσω παραπάνω τα όσα θα δείτε στο βίντεο.Θα πω μόνο ότι το συγκεκριμένο Super το γνωρίζω καλά.Δεν είναι σε φτωχογειτονιά όπως λέει ο νεαρός που έφτιαξε το βίντεο αλλά σε μια περιοχή μικρομεσαίας τάξης.Το ότι στα μάτια του,και έχει δίκιο, μοιάζει πια με φτωχογειτονιά λέει πολλά!

Μεταφράζω το τελευταίο μέρος του βίντεο που κόβεται απότομα καθώς όπως σας είπα με νόμο του Μαδούρο απαγορεύεται να βγάζεις φωτογραφίες και βίντεο απού ουρές στα Super και από το εσωτερικό τους. Ο νεαρός εξηγεί ότι όταν τον πήραν χαμπάρι να τραβάει βίντεο ήρθαν και του ζήτησαν το κινητό για να σβήσουν το υλικό.Ο νεαρός όμως είχε δεύτερο κινητό πάνω του το οποίο έδωσε και έτσι γλύτωσε το βίντεο που βλέπουμε σήμερα...
Βενεζουέλα 2019
-ketchup heinz 397g 6.368 Β.s -Βασικός μισθός 18.000 Β.s»

Και επειδή πέρα από την πραγματικότητα της μισθωμένης " δημοσιογραφίας " που εξηπηρετεί τα συμφέροντα του καθεστώτος στην Βενεζουέλα υπάρχει και η πραγματικότητα όπως την βιώνουν εκατομμύρια πολίτες στην πολύπαθη χώρα και όπως την βιώσαμε κι εμείς στα 7 χρόνια επιβίωσης μας στο Καράκας ! Στο σημερινό βίντεο ένας τουρίστας καταγράφει με το κινητό του το εσωτερικό ενός κρατικού Super Market Bicentenario. Δεν θα σχολιάσω παραπάνω τα όσα θα δείτε στο βίντεο.Θα πω μόνο ότι το συγκεκριμένο Super το γνωρίζω καλά.Δεν είναι σε φτωχογειτονιά όπως λέει ο νεαρός που έφτιαξε το βίντεο αλλά σε μια περιοχή μικρομεσαίας τάξης.Το ότι στα μάτια του,και έχει δίκιο, μοιάζει πια με φτωχογειτονιά λέει πολλά! Μεταφράζω το τελευταίο μέρος του βίντεο που κόβεται απότομα καθώς όπως σας είπα με νόμο του Μαδούρο απαγορεύεται να βγάζεις φωτογραφίες και βίντεο απού ουρές στα Super και από το εσωτερικό τους. Ο νεαρός εξηγεί ότι όταν τον πήραν χαμπάρι να τραβάει βίντεο ήρθαν και του ζήτησαν το κινητό για να σβήσουν το υλικό.Ο νεαρός όμως είχε δεύτερο κινητό πάνω του το οποίο έδωσε και έτσι γλύτωσε το βίντεο που βλέπουμε σήμερα... Βενεζουέλα 2019 -ketchup heinz 397g 6.368 Β.s -Βασικός μισθός 18.000 Β.s

Gepostet von John-Giannis Kouzinos am Sonntag, 3. März 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ