Κόσμος

«Δώρο» Μακρόν στη ΝΤΠ: Έρχεται ο «γονέας» 1 & «γονέας 2»! - Το παράδειγμα Σαλβίνι - Ο μόνος ηγέτης που επαναφέρε τους όρους «πατέρας» & «μητέρα»

Γκρεμίζει αρχές και αξίες ο εκφραστής της παγκοσμιοποίησης Ε. Μακρόν. Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας πλήττεται ακόμη και στην Ευρώπη αφού ήδη στην Γαλλία αμφισβητείται.
Με νόμο στην Γαλλία αντικαθιστούν την «μητέρα» και τον «πατέρα» με τον «γονέα 1» και τον «γονέα 2».

Η γαλλική εθνοσυνέλευση ψήφισε νομοσχέδιο μεταρρύθμισης της εκπαίδευσης, το οποίο περιελάμβανε μια αμφισβητούμενη τροπολογία για να αντικαταστήσει όλες τις περιπτώσεις των λέξεων «μητέρα» και «πατέρας» στα επίσημα σχολικά βιβλία με έννοιες «ουδέτερου φύλου» «γονέας 1» και «γονέας 2».

Το νομοσχέδιο, υποστηρίχθηκε από το κόμμα του προέδρου Emmanuel Macron.

Η υπουργός του κόμματος REM Valérie Petit δήλωσε ότι είναι παλαιομοδίτικο μοντέλο να αναφέρονται οι γονείς ως πατέρας και μητέρα. Ενώ οι προτεινόμενες αλλαγές έγιναν φαινομενικά για να σταματήσουν οι διακρίσεις κατά των γονέων ομοφυλοφίλων, το μέτρο έχει σκοπό να προκαλέσει τους συντηρητικούς της Γαλλίας.

Όμως πολλοί εναντιώνονται σε αυτό γιατί ο γονέας 1 και γονέας 2 καταργεί την ισότητα και θέτει θέμα ιεραρχίας. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι συντηρητικοί που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της νέας νομοθεσίας.

Ο Alexandre Urwicz, πρόεδρος της AFDH, της γαλλικής ένωσης για γονείς του ιδίου φύλου, ανησυχεί ότι η νομοθεσία θα μπορούσε να δημιουργήσει "γονική ιεραρχία". "Ποιος είναι ο" γονέας αριθμός 1 "και ποιος είναι" γονέας αριθμός 2" προσθέτοντας ότι ίσως να χρησιμοποιηθεί νομικά στον μέλλον από τον αμφιλεγόμενο «πατέρα, μητέρα και νόμιμο εκπρόσωπο».

Οι συντηρητικοί καταγγέλλουν ότι οι όροι "μητέρα" και "πατέρας" δεν είναι παλιομοδίτικοι ενώ ένας νομοθέτης επεσήμανε ότι στη σύγχρονη Γαλλία πάνω από το 95% των πολιτικών γάμων είναι μεταξύ ζευγαριών ομοφυλοφίλων.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση η τροπολογία εξαφανίζει τις θεμελιώδεις αναφορές της οικογένειας. Ακόμη και αν η τροπολογία απορριφθεί από τη γαλλική Γερουσία, θα επιστρέψει στην Εθνική Συνέλευση για περαιτέρω εξέταση.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΛΒΙΝΙ - ΠΩΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Ιταλίας και φόβος και τρόμος της νέας τάξης πραγμάτων υποστηρίζει ότι «η φυσική οικογένεια» είναι ενάντια στους γονείς του ίδιου φύλου.

Ο δεξιός αντιπρόεδρος της Ιταλίας, Μάτεο Σαλβίνι, διέταξε τη διατύπωση ορισμένων επίσημων εντύπων πριν λίγες εβδομάδες, ώστε τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να μην μπορούν να δηλώσουν τους εαυτούς τους ως γονείς παιδιού.

Ο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης του αντι-μεταναστευτικού κόμματος της Λέγκας, είναι ο πλέον ευνοημένος πολιτικός της Ιταλίας, σύμφωνα με μερικές έρευνες, και οι κοινωνικά συντηρητικές του πολιτικές έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς στους ψηφοφόρους μέχρι στιγμής.

Σε συνέντευξή του σε μια καθολική ηλεκτρονική εφημερίδα, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι διέταξε την αλλαγή των εντύπων αίτησης ταυτότητας για τα παιδιά, προκειμένου να αναφέρονται οι πατρπαράδοτοι όροι «μητέρα και πατέρας» αντί του «γονέα 1» και του «γονέα 2».

«Θα υπερασπιστούμε τη φυσική οικογένεια που βασίζεται στην ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Θα ασκήσω όλη την δυνατή ισχύ «, δήλωσε ο Σαλβίνι στο La Nuova Bussola Quotidiana.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ