Κόσμος

Γάλλος Υπουργός Οικονομικών: «Ποιο Brexit; Τους Ευρωπαίους πολίτες πρέπει να κοιτάξουμε!»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBCΟ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ, τόνισε πως θα πρέπει να μας απασχολεί πως θα βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των Ευρωπαίων πολιτών και να μην αναλωνόμαστε με το Brexit.

«Το σημαντικό είναι, πώς θα εξασφαλίσουμε περισσότερη χρηματοδότηση για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, πώς θα ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή βιομηχανία για να ανταγωνίζεται επάξια την αμερικανική και την κινεζική. Αυτά είναι τα σημαντικά ζητήματα. Το Brexit δεν είναι το πιο δύσκολο ζήτημα για την Ε.Ε. αλλά η ενίσχυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Όσον αφορά το Brexit και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ο κ. Λεμέρ δήλωσε ότι είναι αντίθετος σε όποια εκ νέου διαπραγμάτευση της συμφωνίας γιατί χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί η συμφωνία αυτή.

«Πρόκειται για την καλύτερη συμφωνία για το Brexit που μπορούμε να επιτύχουμε, επομένως το να ξανανοίξουμε τη συζήτηση δεν θα οδηγούσε πουθενά. Θα ήταν σαν να πουλάμε νέες αυταπάτες στους Βρετανούς πολίτες. Ίσως χρειάζονται κάποιες διευκρινίσεις και είμαστε ανοιχτοί προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο Λε Μερ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ