Κόσμος

Ο Τραμπ «καρφώνει Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν μισεί το ISIS» - Επίθεση Άγκυρας σε Μπόλτον! - Γερουσιαστές: «Να προστατεύσουμε τους Κούρδους»


Ο Αμερικανός πρόεδρος «καρφώνει» το βαθύ αμερικανικό κράτος, λέγοντας έμμεσα ότι κάποιοι στην χώρα του δεν επιθυμούν την εξαφάνιση των τζιχαντιστών και του ISIS.

Κακά τα ψέματα, αν οι ΗΠΑ είχαν αποφασίσει από κοινού με την Ρωσία να εξαφανίσουν τον ISIS, τότε η ¨οργάνωση» αυτή θα ήταν τώρα παρελθόν σε όλο τον κόσμο.

Ο Τραμπ εν τω μεταξύ δήλωσε: «Η Τουρκία μισεί τον ISIS, ίσως όχι τόσο όσο εμείς, το Ιράν μισεί τον  ISIS, πιο πολύ από εμάς, το ίδιο και η Ρωσία, για αυτό θα φύγουμε από την Συρία μόνο αν εξαφανιστεί το ISIS».

Δείτε βίντεο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=J0I6b5XTxQE

Στην Ουάσιγκτον έχουμε ένα μυστικό πόλεμο του Τραμπ με το βαθύ αμερικανικό κράτος, το Πεντάγωνο και την CIA. Έναν πόλεμο που αφορά όμως την ασφάλεια πρωτίστως του Ισραήλ σύμφωνα με τον Τ.Μπόλτον.

Η αλλαγή στάση του Τραμπ όμως στο θέμα της αποχώρησης στην Συρία πρώτον επιβεβαιώνει την ρωσική πρωταρχική αντίδραση που εκτιμούσε ως μη «εκτελεστέα» μια τέτοια απόφαση, λόγω της αντίδρασης του πανίσχυρου αμερικανο-εβραϊκού λόμπυ και φυσικά  του Νετανιάχου.

Επίσης με την απόφαση του αυτή ο Αμερικανός πρόεδρος θα παρέδιδε την συριακή επικράτεια σε Ρωσία και Ιράν και κάτι τέτοιο δεν ήταν αποδεκτό από τους «αληθινούς ηγέτες» των ΗΠΑ.

Ο Τζον Μπόλτον απλά επιβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα αποχωρήσουν  από την συριακή ενδοχώρα,  όταν εξουδετερωθούν οι αντάρτες από το  Ισλαμικό Κράτος και όταν είναι βέβαιοι ότι οι Κούρδοι δεν θα κινδυνεύσουν από  τον Ερντογάν που διεξάγει νέα γενοκτονία στο συριακό έδαφος.

Γιατί αυτό που διεξάγουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αφρίν και στο ιρακινό έδαφος κατά Χριστιανών και οποιονδήποτε μη Τουρκογενών δεν έχει προηγούμενο.

Πρώτα οι Χριστιανοί της Συρίας κάνουν έκκληση στην διεθνή κοινότητα για απαγόρευση της τουρκική επίθεσης μιας και όπου πάτησαν το πόδι τους οι νέο-οθωμανοί ξεκίνησαν διωγμούς κατά Χριστιανών κατά την προσφιλή τακτική τους.

EΠΙΘΕΣΗ ΚΑΛΙΝ ΣΕ ΜΠΟΛΤΟΝ

Απαντώντας στις παρατηρήσεις του συμβούλου της Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, ο Τούρκος εκπρόσωπος του Προέδρου Ερντογάν δήλωσε ότι τέτοιοι ισχυρισμοί για στόχευση Κούρδων είναι "παράλογοι".

Συγκεκριμένα, ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε απαντώντας στον Μπόλτον ότι "το ζήτημα είναι ότι το PKK, το PYD και YPG καταβάλλουν προσπάθειες για να δημιουργήσουν τετελεσμένα καταπιέζοντας τους Κούρδους που δεν τους υπακούουν, μέσω των τρομοκρατικών τους ενεργειών εναντίον της χώρας μας".

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια τρομοκρατική ομάδα δεν μπορεί προφανώς να είναι σύμμαχος των ΗΠΑ", προσέθεσε στη συνέχεια

Υπενθυμίζεται πως ο Μπόλτον είχε δηλώσει χθες ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποσύρουν στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία μέχρις ότου η τουρκική κυβέρνηση εγγυηθεί ότι θα συνεχίσει την μάχη κατά των τζιχαντιστών και ότι δεν θα επιτεθεί στους Κούρδους μαχητές.

Η Τουρκία θεωρεί το YPG ως το "παρακλάδι" του PKK στην Συρία, το οποίο είναι καταγεγραμμένο ως τρομοκρατική οργάνωση τόσο από την Άγκυρα όσο και από την Ουάσινγκτον.

Ο Καλίν υπογράμμισε ότι ο στόχος της Τουρκίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι η εξασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας και η διασφάλιση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το PKK, τους τζιχαντιστές και τους "γκιουλενικούς".

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία πρόκειται να συντονίσει τους συμμάχους της και τις χώρες της περιοχής στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας , εφαρμόζοντας με αποφασιστικότητα τις πολιτικές που απαιτούνται για την εθνική ασφάλεια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ SDF ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Την ίδια στιγμή ο διοικητής της δύναμης SDF στην Συρία απάντησε  στον  εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν Ι.Καλίν, ο οποίος ισχυρίστηκε χθες ότι είναι «παράλογο να λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ότι η Τουρκία  στοχεύει σε μια νέα γενοκτονία των Κούρδων.

Polat Kan :

«Γιατί αλλάξατε τα κουρδικά  ονόματα στα τουρκικά στο Αφρίν ;

Γιατί αποτρέπετε την χρήση της  κουρδικής γλώσσας στο Αφρίν ;

Γιατί καταστρέψατε αγάλματα που αναφέρονται σε Κούρδους ήρωες;

Γιατί γεμίσατε την πόλη με τουρκικές σημαίες και εικόνες σε μια κουρδική περιοχή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Αδιέξοδο στις ρωσοτουρκικές συνομιλίες: Οι Ρώσοι διαλύουν τουρκικό εξοπλισμό στη Συρία - Πυραυλικές επιθέσεις & διά θαλάσσης

“Πάτησε το κουμπί” για να εξαφανιστούν οι τζιχαντιστές στη Συρία ο Πούτιν και και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ό,τι και...