Κόσμος

Σε κατάσταση συναγερμού η Σικελία μετά το ισχυρό ξέσπασμα της Αίτνας


Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές της Σικελίας μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο ηφαίστειο της Αίτνας, το υψηλότερο και περισσότερο ενεργό της Ευρώπης.

Από το ξέσπασμα της Αίτνας εκτοξεύτηκαν στην ατμόσφαιρα εκατοντάδες τόνοι ηφαιστειακής τέφρας και καπνού, φθάνοντας έως το επίπεδο της στρατόσφαιρας και αναγκάζοντας τις αρχές της Σικελίας να απαγορεύσουν κάθε πτήση από και προς το αεροδρόμιο της Κατάνιας στην ανατολική ακτή του νησιού.

Μετά την έκρηξη -σημειώθηκε στις 10 το πρωί της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος- καταγράφηκαν περίπου 130 σεισμικές δονήσεις, με την μεγαλύτερη από αυτές να έχει μέγεθος 4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματίες. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου, ύψους 3.330 μέτρων, σημειώθηκε το 1992.

Παρακολουθήστε live την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Αίτνας:

Live eruption from Volcano Etna

🔥 Huge eruption and earthquakes are just been observed around the Volcano #Etna! Follow our live monitoring on: https://www.skylinewebcams.com/webcam/italia/sicilia/catania.html

Posted by SkylineWebcams on Monday, December 24, 2018

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ