Κόσμος

Ο Ερντογάν στέλνει στη φυλακή Γερμανίδα τραγουδίστρια κουρδικής καταγωγής

Μια Γερμανίδα που συνελήφθη τον Ιούνιο στην Τουρκία καταδικάστηκε σήμερα 14 Νοεμβρίου σε κάθειρξη έξι ετών και τριών μηνών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της Μουσταφά Πεκιόζ.

Η Χοζάν Τζανέ, μια τραγουδίστρια κουρδικής καταγωγής από την Κολωνία, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Σαϊντέ Ινάτς, συνελήφθη την 23η Ιουνίου στην Τουρκία, ενώ συνόδευε το φιλοκουρδικό κόμμα HDP στην προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.


Ο συνήγορος της Γερμανίδας είπε ότι θα εφεσιβάλει την καταδικαστική απόφαση, την οποία ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο στην Αδριανούπολη σε βάρος της πελάτισσάς του.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η κατηγορούσα αρχή βασίστηκε σε φωτογραφίες όπου εκείνη εμφανίζεται μαζί με μαχητές των YPG, της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας, η οποία σύμφωνα με την Άγκυρα συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

https://youtu.be/OCTUbFId3J8

Όμως, σύμφωνα με συγγενείς της Ινάτς, αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο η ίδια έκανε με θέμα τις διώξεις των Γεζίντι από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...