Κόσμος

Δημοσκόπηση: Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς ζητούν την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού και την προκήρυξη νέων εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Όπως είναι αναμενόμενο, η ιδέα των πρόωρων εκλογών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των υποστηρικτών της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), η οποία διανύει την πλέον παραγωγική εκλογικά φάση της.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Focus, το 51% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 32%.

Μεταξύ των υποστηρικτών της AfD, υπέρ των εκλογών τοποθετείται το 85%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέφτει στο 28% μεταξύ των υποστηρικτών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU). Διχασμένοι φαίνονται οι υποστηρικτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) με 49% υπέρ των εκλογών, αλλά και των Πράσινων, με ποσοστό 50%. Στο 57% φθάνει το ποσοστό των υποστηρικτών των Φιλελεύθερων (FDP) που ζητούν εκλογές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Η απόφαση του Ν. Δένδια για την αναμόρφωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζουν ακριβώς την σύνθεση των δυνάμεων μας το 1940

“Έχουμε πάει στους καιρούς της ανάγκης των διαρκών αλλαγών’, δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Καλύτερα να πολεμήσουμε για εσάς!» Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες παρακάλεσαν τους Ρώσους να μην τους επιστρέψουν στην Ουκρανία -Ποιος ο λόγος

Ούτε οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, Ρώσος εξηγεί τον λόγο