Κόσμος

Η Τουρκία μας απειλεί ανοιχτά με πόλεμο: «Σε 3 ώρες θα διαλύσουμε την Ελλάδα» - «Ισραηλινά UAV συλλέγουν πληροφορίες υπέρ της Αθήνας»


Tραβάει το σχοινί η Άγκυρα. Οι προκλήσεις και οι επιθέσεις δεν έχουν τέλουν, καθώς η μία εμπρηστική δήλωση διαδέχεται την άλλη. Σε μια απίστευτη πρόκληση κατά της χώρας μας προχώρησε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, γνωστός για τον ακραίο του λόγο.

“Η Ελλάδα θα τελειώσει μέσα σε μια καταστροφή εντός τριών – τεσσάρων ωρών εάν κηρύξει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε πως οι μεγάλες δυνάμεις ωθούν την Ελλάδα στο να επιτεθεί στην Τουρκία φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την παρουσία της ελληνικής φρεγάτας κοντά στο ερευνητικό Μπαρμπαρός που προσπαθεί να κάνει παράνομα έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Την ίδια στιγμή, φαίνονται ενοχλημένοι οι Τούρκοι με την συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ. Ο Μπουλούτ είπε πως το Τελ-Αβίβ συλλέγει πληρογορίες με UAV κατά του Barbaros και εν συνεχεία τις παραδίδει στην Αθήνα.

Δείτε βίντεο:

Όλα αυτά, ενώ πριν λίγο είχαμε ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με την οριοθέτηση των περιοχών ναυτικής δικαιοδοσίας, η Τουρκία, όπως ίσχυε και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με δίκαιες αρχές και όλες τις σχετικές ειδικές περιστάσεις.

Σε αυτό το πνεύμα, δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσαμε να δεχθούμε από την Ελλάδα σχετικά με τις τεχνικές οριοθέτησης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτης του διεθνούς δικαίου Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά ζητήματα αποστρατικοποίησης, οι γνωστές θέσεις της Ελλάδας απορρέουν αποκλειστικά από το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε πλειοδοσία επιθετικής ρητορικής.

Καλούμε την γείτονα Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των ΗΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ