Κόσμος

Τουρκικό fake news η άσκηση της Τουρκίας με τορπιλισμό πλοίου στην κυπριακή ΑΟΖ - Την πάτησαν τα περισσότερα ελληνικά site

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ανησυχία προκάλεσε το Σαββατοκύριακο η ανακοίνωση που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, για τορπιλισμό πλοίου από τουρκικό υποβρύχιο, σε κάποιο σημείο πιθανώς κοντά στην τουρκική ΑΟΖ. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε σε ποιό σημείο είχε εκτοξευθεί η τορπίλη, αλλά με δεδομένη την ένταση στην Κύπρο, το ενδεχόμενο να έγινε μια τέτοια άσκηση ήταν μεγάλο.

Τα περισσότερα ελληνικά site την... πάτησαν, δυστυχώς, το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε εξαρχής δισταγμούς γι αυτό το βίντεο και επιβεβαιώθηκε τελικά.

Η ανησυχία αφορούσε φυσικά τα μηνύματα που ήθελε να στείλει η Αγκυρα έν όψει των γεωτρήσεων που θα ξεκινήσουν προσεχώς δυτικές εταιρείες, σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν οτι το παλαιό πλοίο που χρησιμοποιήθηκε ως στόχος και τορπιλίστηκε, πέρασε ρυμουλκούμενο το Βόσπορο στις 10 με 15 Οκτωβρίου με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα, όπου όπως φαίνεται και καταστράφηκε, αποκαλύπτοντας έτσι ότι η βολή έγινε πολύ μακριά από την Κύπρο, και τα παιχνίδια προπαγάνδας της Τουρκίας δεν είχαν βάση.

Το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε ως στόχος ρυμουλκείται στον Βόσπορο προς την Μαύρη Θάλασσα

Το βίντεο είναι μάλιστα και προϊόν μοντάζ, καθώς σε εντυπωσιακό πλάνο διακρίνεται η τορπίλη να φεύγει, ωστόσο αυτή είναι μπλε με πορτοκαλί δακτυλίδι, δηλαδή φέρει σήμανση εκπαιδευτικής τορπίλης δίχως γόμωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Η Ελλάδα θα χρησιμοποιεί μόνιμα βουλγαρική αεροπορική βάση για να επεκτείνει επίσημα την παρουσία της στην Μαύρη Θάλασσα

Βούλγαροι Βουλευτές: Εάν τα αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού επιστρέψουν στη Βουλγαρία, η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει...