Κόσμος

Σαλβίνι, το νέο πρόσωπο της Ευρώπης: «Θα μπει τέλος στην παράνομη μετανάστευση» - Ενέκρινε την απομάκρυνση μεταναστών από το Ριάτσε

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ενέκρινε απόφαση βάσει της οποίας θα πρέπει να απομακρυνθούν όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες από το χωριό Ριάτσε της Καλαβρίας.

Αποδεικνύει συνεχώς πως αποτελεί ένα νέο ιδεολογικό πρότυπο για τους Ευρωπαίους και οι λάτρεις της φιλομεταναστευτικής πολιτικής πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να παραδειγματιστούν.

Το εθνικό συμφέρον και η εθνική ασφάλεια είναι η βασική προτεραιότητα κάθε ηγέτη.

Πρόκειται για χωριό που θεωρείται πρότυπο για την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία του, ο δήμαρχος του οποίου, όμως, Μίμο Λουκάνο, έλαβε κλήση σε απολογία για διευκόλυνση της παράτυπης μετανάστευσης.

Τις περασμένες ημέρες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος σε κινητοποιήσεις προς υπεράσπιση του Λουκάνο, θεωρώντας τις πράξεις του αποτέλεσμα μιας ηθικά επιβεβλημένης κοινωνικής ανυπακοής.

"Θελούν να διαλύσουν το μοντελο του Ριάτσε. Δεχόμαστε πυρά αλλά θα προσφύγουμε στα τοπικά δικαστήρια", δήλωσε ο Μίμο Λουκάνο, ο οποίος είναι σε κατ'οίκον περιορισμό.

Την πετυχημένη ένταξη των μεταναστών στο Ριάτσε υπερασπίσθηκε και ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καλαβρίας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν κατανοεί για ποιό λόγο ελήφθη η απόφαση απομάκρυνσής και μεταφοράς τους σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωσκεπτικιστικής Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και πολέμιος της παράνομης μετανάστευσης κέρδισε το μπροστινό εξώφυλλο του (προ)τελευταίου τεύχους του περιοδικού Time, με μια φωτογραφία με τίτλο «το νέο πρόσωπο της Ευρώπης».

Το Time ονομάζει τον Σαλβίνι «τσάρο της μετανάστευσης της Ιταλίας, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας αποστολής για την ανατροπή της ΕΕ».

Στο εσωτερικό, το Time έχει μια μακρά συνέντευξη με τον Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός ηγέτης κρατάει μια σκληρή νέα στάση απέναντι στους μετανάστες από τότε που ανέλαβε την εξουσία τον Μάιο, γυρίζοντας πίσω τα πλοία διάσωσης των ΜΚΟ και δεσμευόμενος ότι θα απελάσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Το σύνθημα προς αυτούς είναι: "la pacchia è finita" (το πάρτι τελείωσε). 

Έχει επίσης εξαπολύσει επιθέσεις στα όρια του προϋπολογισμού της ΕΕ.

https://www.youtube.com/watch?v=CqTmcUT0jak

Ο Σαλβίνι λέει στο Time ότι «εργαζόμαστε για να ανακτήσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα που έχει προδοθεί από εκείνους που ηγούνται αυτής της ένωσης».

Ο υπουργός λέει «είναι σαφές ότι πρέπει να αλλάξω την ευρωπαϊκή δυναμική».

Η ανταποκρίτρια του Time στη Ρώμη, Vivienne Walt, λέει για τον Σαλβίνι ότι είναι «ο άνθρωπος που φοβούνται περισσότερο στην Ευρώπη, «ο καπετάνιος του οποίου η άνοδος μέσα σε μόλις έξι μήνες έχει τραυματίσει την ίδρυση της Ευρώπης και απειλεί να ανατρέψει τελικά ένα πολιτικό σύστημα που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια λαϊκίστικη έκρηξη εδώ και τρία χρόνια».

Η Walt λέει: Καθώς η Ευρώπη άρχισε να ασχολείται με μια άνευ προηγουμένου εισροή μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο Σαλβίνι διαισθάνθηκε ότι αυτό είναι μια ευκαιρία, να διευρύνει το μήνυμα της Λέγκας για να συμπεριλάβει έναν αιχμηρό εθνικισμό (και στη διαδικασία την απομάκρυνση του Βορρά από το όνομά του).

"Καρπώθηκε τις απογοητεύσεις των Ιταλών σχετικά με την οικονομία που τους χρεώνει, την υποτονική ανάπτυξη και το ποσοστό ανεργίας των νέων πάνω από το ένα τρίτο και έβγαλε ένα νέο σλόγκαν με χροιά Τραμπ:" Πρώτα οι Ιταλοί".

Σχετικά με την αλλαγή της ΕΕ, "Επιλέγω να αλλάξω τα πράγματα από μέσα". "Αυτό είναι πιο δύσκολο και μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο. Είναι όμως μια πιο συγκεκριμένη λύση". " Η ιστορία θα μας αναθέσει το ρόλο της διάσωσης των ευρωπαϊκών αξιών", λέει στο TIME, που απαριθμεί τις αξίες αυτές, "τις ιουδαιο-χριστιανικές ρίζες, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη ζωή".

Επίσης, συνδέει τους μετανάστες με το έγκλημα - μια κατηγορία που οι επικριτές του λένε ότι είναι ένα ρατσιστικό ψέμα. Και πάλι, απορρίπτει την κριτική: «Αν μπορώ να μειώσω τον αριθμό αυτών των εγκλημάτων και την παρουσία παράνομων μεταναστών, μπορούν να με αποκαλούν ρατσιστή όσο θέλουν".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ