Κόσμος

Γερμανία: Πράσινο φως για ναζιστικά σύμβολα στα video-games

"Η Γερμανία δίνει το "ελεύθερο" στα ναζιστικά σύμβολα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια" τιτλοφορεί...

σήμερα άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η εφημερίδα εξηγεί ότι «στην Γερμανία, στο εξής, θα μπορούν να περιλαμβάνονται ναζιστικά σύμβολα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, υπό τον όρο να μην γίνονται αντικείμενο προπαγάνδας».

Η La Repubblica προσθέτει ότι η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου στην Γερμανία, Usk, αποφάσισε ότι θα αλλάξει τον κανονισμό που σχετίζεται με τα σύμβολα "που είναι αντίθετα στο Σύνταγμα".

Στο εξής, αγκυλωτοί σταυροί, η νεκροκεφαλή των SS, σβάστικες, "θα μπορούν να παρουσιάζονται, αν χρησιμεύουν στην τέχνη και στην επιστήμη για την παρουσίαση συγκεκριμένων ιστορικών εξελίξεων, και την κατανόηση γεγονότων της επικαιρότητας".

Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί σε ποια, ακριβώς, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα σύμβολα αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μέχρι τώρα, λόγω της ισχύουσας απαγόρευσης, στο γνωστό γερμανικό ηλεκτρονικό παιχνίδι Wolfenstein, με θέμα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι σβάστικες είχαν αντικατασταθεί με τρίγωνα.

H υπηρεσία ελέγχου Usk έκανε γνωστό ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που θα περιέχουν ναζιστικά σύμβολα θα μπορεί να φέρουν ένδειξη με απαιτούμενο όριο κατώτατης ηλικίας, για την χρήση τους από τους πολίτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...