Κόσμος

Το Μουσείο του Λούβρου έντυσε στα μπλε τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε «διπλωματικό επεισόδιο» (εικόνα)


Παγκόσμια πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της είναι από χθες η Γαλλία, με τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν να επικρατούν της Κροατίας με 4-2 και να σηκώνουν στον ουρανό του «Λουζνίκι» την κούπα, που είχε σηκώσει ο ίδιος ο ομοσπονδιακός προπονητής των «τρικολόρ» 20 χρόνια νωρίτερα στο Παρίσι, ως αρχηγός εκείνης της ομάδας.

Η χαρά στη χώρα για την κούπα ήταν διάχυτη, με του Μουσείο του Λούβρου να συμμετέχει σε αυτήν με τον τρόπο του. Ωστόσο, η ιδέα να συγχαρεί τους θριαμβευτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας με ένα ποστάρισμα στο Twitter, στο οποίο εμφανίζεται η Μόνα Λίζα με φανέλα της εθνικής Γαλλίας, δεν χαρακτηρίστηκε και τόσο καλή από κάποιους. Κυρίως τους Ιταλούς.

Ως γνωστόν, η Τζοκόντα είναι το δημιούργημα του γνωστού Ιταλού αναγεννησιακού καλλιτέχνη, Λεονάρντο ντα Βίντσι και πιστεύεται ότι ο πίνακας απεικονίζει την Λίζα Γκεραρντίνι, της γνωστής οικογένειας ευγενών από την Τοσκάνη. Η ιδέα να «ντυθεί» στα μπλε, έφερε στην καλύτερη των περιπτώσεων τα ειρωνικά σχόλια των Ιταλών, μέχρι και κάποιες οργισμένες αντιδράσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ