Κόσμος

Μεξικό: Υπό κράτηση όλοι οι αστυνομικοί μιας πόλης - Ύποπτοι για τη δολοφονία υποψηφίου δημάρχου (Βίντεο)

Στη σύλληψη όλης της αστυνομικής δύναμης που υπηρετεί στη μεξικανική πόλη Ocampo προχώρησαν οι ομοσπονδιακές αρχές στο Μεξικό, με την υποψία ότι είχαν συμμετοχή στη δολοφονία ενός υποψήφιου δημάρχου.

Ο Φερνάντο Άντζελες Χουάρεζ, 64 ετών, πυροβολήθηκε την Πέμπτη έξω από ένα από τα ξενοδοχεία που διέθετε. Η δολοφονία του έγινε λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 1ης Ιουλίου. Όμως, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πάνω από 120 πολιτικοί ή υποψήφιοι έχουν δολοφονηθεί.

Σύμφωνα με στενό του φίλο, ο δολοφονηθείς Χουάρεζ είχε δώσει έμφαση στα ζητήματα της φτώχειας, των ανισοτήτων και της διαφθοράς.

Μετά τη δολοφονία του, οι ομοσπονδιακές δυνάμεις συνέλαβαν τον τοπικό αστυνομικό διευθυντή και 27 αστυνομικούς με την υποψήα της συμμετοχής στο έγκλημα στην πόλη Οκάμπο.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά ΜΜΕ δείχνουν τους αξιωματικούς στη σειρά στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες πίσω στην πλάτη τους.

https://www.youtube.com/watch?v=JB1nJuOwGoQ

Οι αρχές της δυτικής Πολιτείας του Michoacan ανακοίνωσαν ότι όλα τα μέλη της αστυνομικής υπηρεσίας της πόλης βρίσκονται υπό κράτηση, στο πλαίσιο έρευνας από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας για ενδεχόμενη παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας της αστυνομίας. Η τοπική αστυνομία είχε αρχικά προσπαθήσει να σταματήσει τις ομοσπονδιακές δυνάμεις ώστε να μην συλλάβουν τον αστυνομικό διευθυντή. Όμως, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες επέστρεψαν με ενισχύσεις και τον συνέλαβαν, όπως και ολόκληρη την τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, υπάρχουν υποψίες για συνενοχή τους στη δολοφονία του Χουάρεζ.

Οι εισαγγελείς τους κατηγόρησαν για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Φερνάντο Άντζελες Χουάρεζ ήταν υποψήφιος με το κεντροαριστερό κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD) που κυβερνά την Πολιτεία.

Η σύλληψη των αστυνομικών έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

https://www.youtube.com/watch?v=bZ5Js9UCaLw

Οι Μεξικανοί θα ψηφίσουν για πρόεδρο και εκατοντάδες θέσεις αιρετών για ομοσπονδιακά, τοπικά και δημοτικά αξιώματα την επόμενη Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ