Κόσμος

Franchi LAW-12: Ένα ξεχασμένο όπλο σε ένα εντυπωσιακό βίντεο εν ώρα δράσης! (βίντεο)

H Καραμπίνα Franchi LAW-12 ήταν αδελφοποιημένο προϊόν στο πολύ πιο γνωστό λειόκανο όπλο SPAS-12 που έκανε η εταιρία Franchi στη δεκαετία του 1980.Το SPAS είχε σύστημα λειτουργίας κατ’ επιλογή, επαναληπτικό και ημιαυτόματο, και το LAW ήταν μόνο ημιαυτόματο. Αυτό το κατέστησε απλούστερο και λιγότερο δαπανηρό, Επίσης, με αυτό το τρόπο ήταν και πιο ελαφρύ περίπου 2 κιλά.

Όπως αναφέρει το guns-gr, προοριζόταν για την αγορά της επιβολής του νόμου, με χωρητικότητα οκτώ φυσίγγια στην αποθήκη (συν ένα στη θαλάμη).

Παρόλα αυτα, δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο. Ήταν σχετικά ακριβό και δεν διέθετε εκείνα τα χαρακτηριστικά που είχαν παρόμοια όπλα της εποχής. Η εισαγωγή του στις ΗΠΑ έπαυσε το 1989 λόγω της απαγόρευσης εισαγωγής του Μπους

Το Franchi SPAS-12 είναι ένα κυνηγετικό όπλο, προϊόν της ιταλικής εταιρείας πυροβόλων όπλων Franchi το οποίο ξεκίνησε να παράγεται το 1979. Το SPAS-12 πωλήθηκε στο στρατό και στην αστυνομία διαφόρων χωρών παγκοσμίως. Έγινε γνωστό καθώς προβλήθηκε σε πολλές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές ακόμα και βιντεοπαιχνίδια. Σταμάτησε να παράγεται το 2000.

Η καραμπίνα εν ώρα δράσης:

https://youtu.be/syERX4lhVac

https://youtu.be/jtiu2ao2lwU

http://www.guns-gr.com/, wikipedia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ