Κόσμος

"Ειδική αναφορά στον Κ.Μητσοτάκη -Ποιος θα μιλήσει και γιατί" - Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Μπίλντερμπεργκ - Ειδική ερευνήτρια αποκαλύπτει...

Αυλαία άνοιξε εχθές η 66η σύσκεψη της μυστικιστικής οργάνωσης γνωστής ως Λέσχης Bilderberg στο Τορίνο της Ιταλίας και οι εργασίες της θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Τα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη καθώς και την λίστα των προσκεκλημένων το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σάς τα παρουσίασε χθες αναλυτικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε τι λέει για όλα αυτά η ειδική ερευνήτρια της Λέσχης, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Cristina Martín Jiménez.

Σύμφωνα λοιπόν με την Χιμένεθ σημαντικό βάρος των συζητήσεων των επαφών του 2018 θα πέσει τον τομέα της επιστήμης.

Οι συγκεντρωμένοι θα αναλύσουν πώς η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, προφανώς τεχνολογική, αλλάζει το μέλλον του κόσμου, ένα μέλλον που είναι ήδη... παρόν.

Οι χρηματοδότες και οι υπεύθυνοι της Bilderberg έχουν καλέσει μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά στη Δύση. Θέλουν να μάθουν τι κάνουν όχι μόνο οι εταιρείες που ασχολούνται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά και τα πανεπιστήμια. Θα επενδύσουν τα χρήματά τους στην επιστήμη και την ακαδημαϊκή έρευνα και, ως εκ τούτου, θέλουν να μάθουν τα πιο κερδοφόρα έργα.

Κάθε έργο του μέλλοντος συνδέεται στενά με την επιστήμη και την εκπαίδευση, αναφέρει η Χιμένεθ και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως σήμερα οι εργαζόμενοι βλέπουν τις θέσεις εργασίας τους να απειλούνται από τα ρομπότ που χρησιμοποιούνται ήδη σε αμέτρητες επιχειρήσεις και αυτή είναι μια αυξανόμενη τάση μέχρι την πλήρη εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης.

https://www.youtube.com/watch?v=W1DxaT0Lmms

Ανάμεσα σε αυτά τα “λαμπρά μυαλά” που θα αναλύσουν το συγκεκριμένο θέμα και ένας ελληνικής καταγωγής.

O 41χρονος Βρετανός ελληνοκυπριακής καταγωγής Demis Hassabis, Διευθύνων Σύμβουλος στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και συνιδρυτής στην εταιρεία DeepMind. Ο Hassabis είναι ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης, νευροεπιστήμονας, σχεδιαστής παιχνιδιών ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιχειρηματίας και φορέας παικτών παγκόσμιας κλάσης

Και η ερευνήτρια συνεχίζει....

“Είναι προφανές ότι το μέλλον της εργασίας συνδέεται με την οικονομία. Για να μιλήσει για αυτό έρχεται φέτος ένας παλιός γνώριμος της Bilderberg, ο Lawrence Summers (ΗΠΑ), καθηγητής στο Χάρβαρντ και πρώην Γραμματέας του Θησαυροφυλακίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Πρόκειται για τεχνολογική επανάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, γι 'αυτό είναι σημαντικό να συζητήσουν πώς θα διαχειριστούν σε επίπεδο υπερεθνικότητας, δηλαδή διακυβέρνησης”.

Σύμφωνα με την Χιμένεθ φέτος ειδικό βάρος στις συζητήσεις έχει η φιλοσοφία.

“Η φιλοσοφία επιβάλλεται και πάλι ως θεμελιώδης αξία σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να μιλήσει για αυτό το ουσιαστικό πεδίο, το οποίο συμπεριλαμβάνω και στο νέο μου βιβλίο του Σεπτεμβρίου, έρχεται η βαρόνη Onora O'Neill , Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Είναι πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Ακαδημίας (2005-2009) και προήδρευσε το Ίδρυμα Nuffield (1998-2010). Το 2003 ίδρυσε τη Βρετανική Φιλοσοφική Ένωση (BPA) και το 2013 κατείχε την έδρα της φιλοσοφίας Spinoza στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ”

ΜΜΕ και Μπίλντερμπεργκ

Κατόπιν η ειδική ερευνήτρια στρέφεται στο θέμα της σχέσης των ΜΜΕ με την περιβόητη Λέσχη.

“Ακριβώς η διδακτορική μου διατριβή ανέλυσε τη σχέση μεταξύ της Bilderberg και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τόσο αναφορικά με τη σχέση ιδιοκτησίας τους όσο και σε σχέση με την ιδιοκτησία άλλων παραγωγικών τομέων. Μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων που θα παραβρεθούν φέτος είναι ο Τούρκος Canan Dagdeviren, καθηγητής στο Εργαστήριο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του MIT.

Επίσης η αρθρογράφος της Washington Post και καθηγήτρια της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου, Anne Applebaum, που αρέσκεται να επιτίθεται στη Ρωσία στα άρθρα της. Θα είναι εκεί, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet Daily News, Μουράτ Γιέτκιν, ο πρόεδρος της Turner International, Gerhard Zeiler και ένας άλλος γνωστός της Bilderberg, ο πρώην βρετανός υπουργός George Osborne, σήμερα συντάκτης του London Evening Standard,

Παρών επίσης ο επικεφαλής του Bloomberg John Micklethwait, η επικεφαλής του The Economist, Zanny Minton Beddoes και άλλοι πολλοί μεταξύ των οποίων ο Niall Ferguson συγγραφέας και ιστορικός, βιογράφος του Henry Kissinger και ιστοριογράφος των Rothschild.

Μεταξύ των εταιριών που θα εκπροσωπηθούν στη Bilderberg 2018 συναντάμε παλιούς γνωστούς. Η Ryanair, η εταιρεία πετρελαίου Royal Dutch Shell και η BP, το Facebook, το LinkedIn, η Fiat Automobiles Chrysler, η Airbus, ο Όμιλος Vodafone κ.α.

Ένας βασιλιάς και τέσσερις πρωθυπουργοί

Παρόντες φέτος ο βασιλιάς William της Ολλανδίας, τέσσερις πρωθυπουργοί, από την Ολλανδία, την Εσθονία, τη Σερβία (η Σέρβα πρωθυπουργός αποκάλυψε κατά λάθος από τον Γενάρη στοιχεία για την νέα συνεδρίαση της Λέσχης) και το Βέλγιο, υπουργοί άμυνας αλλά και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Bernard Emie, ο οποίος ήταν ήδη μέλος της Bilderberg προτού εκλεγεί στη θέση αυτή....

Στη συνέχεια η Χιμένεθ κάνει και ειδική αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα απαριθμώντας τον σε υψηλή θέση!

“Παρόντες οι πρόεδροι του Φόρουμ του Νταβός και της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος του ελληνικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ολλανδέζα Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη, Sigrid Kaag, η Υπουργός Οικονομίας, Επιστήμης και Καινοτομίας και Αντιπρόεδρος του Καναδά, Dominique Anglade” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Χιμένεθ στην παρουσία του Υφυπουργού του Βατικανού

“Φέτος έχουν προσκαλέσει τον Καρδινάλιο και υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Πιέτρο Παρόλιν, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του”. Σε παλιότερο βιβλίο της η συγγραφέας αναλύει τις ανοιχτές συγκρούσεις μεταξύ Καθολικής Εκκλησίας και Μπίλντερμπεργκ κυρίως για θεολογικά ζητήματα αλλά και για τον στόχο της Μπίλντερμπεργκ να εδραιώσει μια μοναδική παγκόσμια θρησκεία. Άλλα θέματα που αντιμετωπίζουν Ρωμαιοκαθολικοί και Μπιλντεμπργκ είναι ο Παγκόσμιος Τεκτονισμός.

Όμως, η παρουσία του Βατικανού γίνεται ιδιαίτερα σημαντική σε μια εποχή που το έργο του κινδυνεύει από μια παγκόσμια κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο, το γεγονός πως η παγκόσμια κυβέρνηση είναι το θέμα που ασχολείται στο μυθιστόρημα που μόλις δημοσίευσε ο Μπιλ Κλίντον. Περισσότερη προπαγάνδα μέσω μιας μορφής ψυχαγωγίας, ώστε όλοι οι αναγνώστες να σκεφτούν πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση.....

Ένας από τους ιδρυτές της Bilderberg, ο Βρετανός Denis Healey είπε σε δημοσιογράφο του Λονδίνου πριν από μια δεκαετία: “Το να λέμε ότι αγωνιζόμαστε για μια παγκόσμια κυβέρνηση είναι υπερβολικό, αλλά όχι εντελώς άδικο. Στη Bilderberg ένιωθα ότι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μεταξύ μας και να σκοτώνουμε ανθρώπους και να αφήνουμε χιλιάδες άστεγους. Πιστεύουμε ότι μια ενιαία κοινότητα σε ολόκληρο τον κόσμο θα ήταν καλή "

Εξήντα έξι χρόνια αργότερα, μπορούν ήδη να συνειδητοποιήσουν ότι δεν ήταν καλή ιδέα, γιατί συνεχίζουν να σκοτώνουν για να επιβάλουν τον έλεγχό τους σε όλο τον κόσμο. Πόσες ζωές και δεινά έχουν ήδη κοστίσει τα σχέδιά τους; Πόσα περισσότερα θα κοστίσουν ακόμη;

Ο λαϊκισμός

Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη είναι ένα άλλο θέμα που πρόκειται να συζητηθεί στα τραπέζια της Λέσχης. Οι εκλεκτοί της Λέσχης δεν αντιλαμβάνονται γιατί αναδύονται αντι-ευρωπαϊκά κόμματα και ηγέτες, όπως στην Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία. Ήδη από το περασμένο έτος είχαν αυτό το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη. Στη Μπίλντερμπεργκ θεωρούν τη νέα ιταλική κυβέρνηση λαϊκίστικη, για το λόγο αυτό γίνεται εκεί η συνάντηση φέτος. Αν και το όνομα του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των παρευρισκομένων, καλούν πάντοτε τους ανώτερους αξιωματούχους του κράτους όπου διεξάγεται η συνάντηση.

Η Ρωσία επανέρχεται στην ημερήσια διάταξη

Η Ρωσία απειλεί να σπάσει το αστικό έργο της Bilderberg: την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ζούμε σε μια παγκόσμια εποχή Ψυχρού Πολέμου, λόγω της τρέλας για την επιβολή παγκόσμιας κυβέρνησης, της οποίας η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το «εργαστήριό» της, όπως περιγράφηκε και από τον 'ίδιο τον Javier Solana, πρώην Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κατά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Τώρα ένας νέος πόλεμος στα Βαλκάνια πυροδοτείται και πάλι όπως ο παλιός ευρωπαϊκός εφιάλτης. Ο Πούτιν έχει ήδη προειδοποιήσει ότι εάν οι πολιτικές κυρώσεων προς την Ρωσία δεν σταματήσουν, θα στραφούν μόνο στη βία. Είναι αυτό που θέλει η πολεμική βιομηχανία του Bilderberg;

Επίσης η ηγεσία των ΗΠΑ, με τις εμπορικές αντιπαραθέσεις της Ρωσίας και της Κίνας, ενδέχεται να καταρρεύσει. Και είναι αυτό επίσης ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν.

Συγκεκριμένα πάντως για να αντιμετωπιστεί το θέμα της Ιταλίας και ακριβώς για να “διδάξουν” στους Ιταλούς να μην ψηφίζουν τους ... “λαϊκιστές” είναι προσκεκλημένοι στην Λέσχη δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης της χώρας, όπως ο Lucio Caracciolo, αρχισυντάκτης της Limes ή η Lilli Gruber, από την τηλεόραση “La7” και την εκπομπή “Otto e mezzo” καθώς και ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Salvatore Rossi.

Αυτές τις “δημοκρατίες” ονειρεύεται λοιπόν η Λέσχη Μπιλντερμπεργκ που ξεκίνησε εχθές τις εργασίες της και το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί σύντομα...

https://www.youtube.com/watch?v=-XNAcDYA3YU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...