Κόσμος

Έφτασαν τα πρώτα F-35 στην Βρετανία! Καρέ-καρέ το υπερατλαντικό ταξίδι! (εικόνες, βίντεο)

Έφτασαν και παραδόθηκαν στην Βρετανία τα πρώτα τέσσερα F-35. Τα πανάκριβα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών, άγγιξαν το έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου στο Νόρφολκ όπως αναφέρει το onalert.
Τα τέσσερα πρώτα από τα αεριωθούμενα υπερηχητικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Βρετανίας πέταξαν από την αμερικανική βάση Beaufort της Νότιας Καρολίνας, διασχίζοντας τον Ατλαντικό για να εγκατασταθούν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η προσγείωση στην βάση Marham στο Νόρφολκ, που θα είναι η έδρα των F-35, πραγματοποιήθηκε δύο μήνες νωρίτερα από ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί.Η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας, ύψους 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφορά για την αγορά 48 εξελιγμένων αεροσκαφών F-35, κατά την διάρκεια της επόμενης δεκαετία, έχει δεχθεί πυρά αναφορικά με το μεγάλο κόστος του.

Οι εκθέσεις έχουν δείξει ότι το πραγματικό κόστος κάθε αεροσκάφους ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια λίρες, όταν ληφθεί υπόψιν ο ανεφοδιασμός και η συντήρηση τους.

Ο Αρχηγός της Βρετανικής ΠΑ, Πτέραρχος Sir Stephen Hillier, δήλωσε: "Αυτή ήταν μια ιστορική μέρα, αυτό είναι το μέλλον της αεροπορικής μας δύναμης για τις επόμενες δεκαετίες."

Δείτε καρέ-καρέ το υπερατλαντικό ταξίδι των βρετανικών F-35:Η απογείωση από την Αμερική

Η πτήση πάνω από τον ατλαντικό:

https://youtu.be/OEj-gXa3I4o

Βρετανικό f-35_2

Τα τέσσερα F-35 συνοδευόμενα με το ανεφοδιαστικό αεροσκάφος

Βρετανικό f-35_4

Η άφιξη στο Νόρφολκ

https://youtu.be/XC6INxakrL4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αφρική 0

Ο Λίβυος υφυπουργός εξωτερικών στοχοποιεί την Ελλάδα για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης-Ετοιμάζεται η καθαίρεση του φιλότουρκου Πρωθυπουργού;

Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκο ειδικό που κατηγόρησε την Αίγυπτο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλαβε...