Κόσμος

Απίστευτος ο Τσαβούσογλου: «Φυλακίζουμε δημοσιογράφους επειδή ληστεύουν τράπεζες»

Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε πως… κανένας δημοσιογράφος στην Τουρκία δεν κρατείται για δημοσιογραφικούς λόγους.

Συνεχίζοντας το ίδιο τροπάρι της τουρκικής κυβέρνησης,  κατηγόρησε χώρες ότι στέλνουν κατασκόπους στην Τουρκία εμφανίζοντάς τους ως δημοσιογράφους.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος που να είναι υπό κράτηση ή φυλακισμένος στην Τουρκία για λόγους που συνδέονται με τη δημοσιογραφία», υποστήριξε ο Τσαβούσογλου και χαρακτήρισε «αδικία» το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται στην 157η θέση μεταξύ 178 χωρών στην κατάταξη των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου.

Είναι φυλακή επειδή… λήστεψαν τράπεζες

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε επίσης ότι μερικοί από τους φυλακισμένους δημοσιογράφους «λήστεψαν τράπεζα και μερικοί μετέφεραν όπλα στην τρομοκρατική οργάνωση PKK» (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν).

«Επίσης μερικές χώρες χρησιμοποιούν αποκαλούμενους δημοσιογράφους ως πράκτορές τους στην Τουρκία. Όταν συλλαμβάνονται, είναι εύκολο να ασκήσουν πίεση, ‘Ω, η Τουρκία συλλαμβάνει δημοσιογράφους!’ Αλλά στην πραγματικότητα εργάζονται για τη μυστική υπηρεσία», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Όταν ο δημοσιογράφος του DPA του ζήτησε να του δώσει ένα παράδειγμα ξένου δημοσιογράφου που λειτουργεί ως πράκτορας στην Τουρκία, ο Τσαβούσογλου είπε απλώς: «Εσείς δεν ξέρετε, αλλά εγώ ξέρω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ