Κόσμος

Τρολάρισμα στον Τραμπ για τα…γραμματικά λάθη στην επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν


Πάλι στο… θρανίο θέλουν να καθίσουν οι χρήστες του twitter τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Αφορμή η επιστολή του προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν με την οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει η συνάντησή τους, στη Σιγκαπούρη, στις 12 Ιουνίου.

Δεν είναι πρόβλημα μόνο η διπλωματία. Είναι και η… γραμματική. Φυσικά, την επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν δεν την έγραψε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ. Αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Όποιος κι αν την έγραψε, έγινε «θύμα»… άγριου τρολαρίσματος στα social media. Η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα τόσο από τον Λευκό Οίκο όσο και από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Και κάπως έτσι, ξεκίνησε το… πανηγύρι!

Ντόναλντ, απ’ το… αυτί και στον δάσκαλο

Οι φωτογραφίες που «κυκλοφορούν» στο twitter χαρακτηριστικές. Η επιστολή Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν γεμάτες… κοκκινάδια. Σημειώσεις και παρατηρήσεις γραμματικών και συντακτικών λαθών.

Ο χρήστης Ryan Sheffield έδωσε βαθμό… F στον Αμερικανό πρόεδρο. Τον «έκοψε» δηλαδή. Και όχι μόνο αυτό. Του ζήτησε να τον… δει μετά το μάθημα! «Δεν θα περάσεις αυτή την τάξη αν δεν μου δείξεις κάποια βελτίωση άμεσα» έγραψε με κόκκινο στυλό πάνω στην επιστολή και τη φωτογράφισε.

Ο ίδιος, σχολίασε και την -γιγάντια είναι η αλήθεια- υπογραφή του Αμερικανού προέδρου. «Η υπογραφή δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλη, καλύπτει το κείμενο» έγραψε. Και… παρατήρησε στον Ντόναλντ Τραμπ πως κάποια σημεία του κειμένου δεν έβγαζαν νόημα.


Φωτογραφία twitter Ryan Sheffield

Φυσικά, η ανάρτησή του έγινε… viral (που λένε και στο «χωριό» του Τραμπ).

«Χρειάζεστε έναν ειδικό στο Λευκό Οίκο»

Ένας άλλος χρήστης του twitter, ο Michael Stone, προσφέρθηκε να γίνει… συντάκτης των επιστολών στο Λευκό Οίκο. Τουλάχιστον μέχρι να προσλάβουν κάποιον μόνιμα. Και ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να… ανοίξει και κανένα λεξικό.

Κι εκείνος έχει γεμίσει… παρατηρήσεις με κόκκινο στυλό την επιστολή του Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Michelle Huete ήταν πιο… επιεικής με τον πρόεδρο. Δεν του έβαλε F αλλά D. Και αυτό για την προσπάθειά του. Σχολίασε όμως τη φράση «ενημερωθήκαμε ότι η συνάντηση ζητήθηκε από τη Βόρεια Κορέα, αλλά αυτό για εμάς είναι τελείως άσχετο». «Αν είναι άσχετο, γιατί να το αναφέρεις καν;» αναρωτήθηκε η Huete.
https://twitter.com/MichelleHuete/status/999855254475751425?ref_src=twsrc%5Etfw

Τραμπ: Το ξανασυζητάμε…

Όλα αυτά ενώ με νέα ανάρτηση στο twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να γίνει τελικά. Και μάλιστα στις 12 Ιουνίου. Στη Σιγκαπούρη. Να γίνει, δηλαδή, αυτό ακριβώς που ακύρωσε με την επιστολή του την περασμένη Πέμπτη.

«Έχουμε πολύ παραγωγικές συζητήσεις με τη Βόρεια Κορέα για τον επαναπρογραμματισμό της Συνόδου, η οποία αν γίνει, θα γίνει πιθανότητα στη Σιγκαπούρη την ίδια ημερομηνία, στις 12 Ιουνίου και, αν χρειαστεί, να παραταθεί πέραν αυτής της ημερομηνίας». Αυτό έγραψε στο twitter.

Είχε προηγηθεί ένα άλλο tweet, την Παρασκευή, στο οποίο επίσης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντήσει τελικά τον Κιμ Γιονγκ Ουν. 24 ώρες αφού είχε ακυρώσει τα πάντα, άφηνε νέο… παραθυράκι.

Έγραψε σε εκείνο το tweet: «Πολύ καλό νέο η θερμή και παραγωγική δήλωση από τη Βόρεια Κορέα. Θα δούμε σύντομα που θα οδηγήσει, ελπίζουμε σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη. Μόνο ο χρόνος (και το ταλέντο) θα δείξει!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ