Κόσμος

Αυστραλία: Εντυπωσιακή η παρέλαση των Ευζώνων στην Αδελαΐδα [βίντεο]

Η προεδρική φρουρά συμμετείχε στους εορτασμούς της Anzac day, της εθνικής εορτής της Αυστραλίας και τα βλέμματα όλων στράφηκαν πάνω της.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες η προεδρική φρουρά ταξίδεψε στην Αυστραλία, αυτή τη φορά στην Αδελαΐδα. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των 11 Ευζώνων στο κεντρικό δρόμο North Terrace. Περνώντας μπροστά από την παλιά βουλή κατευθυνόμενοι προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου τους περίμενε πλήθος κόσμου και ομογενών οι Εύζωνες εντυπωσίασαν ξανά. 

Ακολούθησε τρισάγιο προς τιμή των πεσόντων από τον βοηθό επισκόπου Νίκανδρο, καθώς και κατάθεση στεφάνων παρουσία του κυβερνήτη της Νότιας Αυστραλίας Hieu Van Le και του νέου πολιτειακού πρωθυπουργού Στίβεν Μάρσαλ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του πριν από ένα μήνα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Στίβεν Μάρσαλ, υποδέχθηκε τα μέλη της ελληνικής αποστολής σε μια από τις αίθουσες της πολιτειακής Βουλής και στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα και την Αυστραλία.

Το πρόγραμμα των Ευζώνων περιλαμβάνει και επίσκεψη στην ελληνορθόδοξη εκκλησία Αγίου Γεωργίου, προκειμένου παρακολουθήσουν την πανηγυρική λειτουργία με αφορμή την γιορτή του πολιούχου της ενορίας, ενώ θα συμμετάσχουν και στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή μετά το πέρας της θείας λειτουργίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ