Κόσμος

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Κάνει σνόουμπορντ και τον «καταπίνει» χιονοστιβάδα


Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που καταγράφει την κατάβαση ενός σνοουμπόρντερ σε μια πλαγιά στις Άλπεις, καθώς ενώ όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, το έδαφος αρχίζει να υποχωρεί και να τον... «καταπίνει»!

Ο Τόμας Κρέι από την Βηρυτό του Λιβάνου απολάμβανε το αγαπημένο του άθλημα στις Γαλλικές Άλπεις, την περασμένη εβδομάδα. Ξαφνικά, ενώ βρισκόταν στην μέση μιας κατάβασης πλαγιάς με την σανίδα του, τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Το έδαφος γύρω του άρχισε να υποχωρεί και τεράστιες ποσότητες χιονιού έπεφταν πάνω του πλακώνοντάς τον. Την ίδια στιγμή συνειδητοποίησε ο ίδιος πως βρισκόταν εν μέσω χιονοστιβάδας και έσπευσε να ενεργοποιήσει τον αερόσακο ασφαλείας που είχε στον εξοπλισμό του.

Ούτε αυτό αποδείχθηκε απλή υπόθεση όμως: Το ειδικό χειριστήριο του έφυγε από το χέρι καθώς έπεφτε παρασυρόμενος από το χιόνι!
Λίγο πριν τον κυριεύσει ο πανικός και καταστεί αδύνατο να αντιδράσει, πρόλαβε το χειριστήριο με το άλλο του χέρι, ο αερόσακος ενεργοποιήθηκε και... η περιπέτειά του, που καταγράφηκε από την κάμερα που είχε μαζί του, έλαβε αίσιο τέλος.

«Ο αερόσακος με κράτησε στην επιφάνεια και μπόρεσα να κατέβω τελικά την πλαγιά όταν τελείωσε η χιονοστιβάδα», είπε αργότερα στο Associated Press. «Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές όταν βρεθείς σε χιονοστιβάδα», πρόσθεσε.

Μόνο φέτος στις Γαλλικές Άλπεις έχουν χάσει τη ζωή τους από χιονοστιβάδες 22 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ