Κόσμος

Μακρόν σε Ερντογάν για την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας - "Θα σέβεσαι"!

Την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο είχε σήμερα τηλεφωνική συνδιάλεξη.

Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως ανησυχεί για τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν ανοικτά των ακτών της Κύπρου. Συγκεκριμένα τόνισε «την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου». Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού μεγάρου.

Ο Μακρόν και η τουρκική προκλητικότητα

Το Reuters σημειώνει πως η Κύπρος κατηγόρησε την Παρασκευή την Τουρκία ότι απείλησε να χρησιμοποιήσει βία εναντίον ενός ιταλικού πλοίου-γεωτρύπανου, σε μια αντιπαράθεση για τα δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έπεσαν οι μάσκες" της τάχα συμμάχου της Δυσης Τουρκίας-Πως και με ποιό τρόπο στήριξαν το Ιρανικό καθεστώς στον πόλεμο κατά του Ισραήλ;

"Το PKK προσπάθησε να μεταφέρει πολλούς τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά από το βόρειο Ιράκ στο Ιράν, το οποίο...