Κόσμος

«Όχι» Ρωσίας στις ΗΠΑ για διακοπή των σχέσεων με τον Κιμ

Η Ρωσία απέρριψε σήμερα την έκκληση των ΗΠΑ να διακόψει τις εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα μετά την τελευταία εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου και κάλεσε σε διαπραγματεύσεις κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι θέλει να «προκαλέσει» την Πιονγκγιάνγκ.

«Η άποψή μας είναι αρνητική: έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει πως η πίεση των κυρώσεων έχει εξαντληθεί και πως όλες αυτές οι αποφάσεις που επέβαλαν κυρώσεις είχαν απαραιτήτως να κάνουν με την επανάληψη μιας πολιτικής διαδικασίας και την επανάληψη των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Οι Αμερικανοί αγνοούν την απαίτηση αυτή, πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος», δήλωσε ο υπουργός στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στο Μινσκ.

«Οι πρόσφατες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών μοιάζουν να γίνονται εσκεμμένα για να προκαλέσουν απότομες ενέργειες εκ μέρους της Πιονγκγιάνγκ», κατήγγειλε. «Φαίνεται πως όλα έγιναν για να εξασφαλιστεί πως ο Kim Jong-un θα βγει εκτός εαυτού».

Έπειτα από μια νέα εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου χθες Τετάρτη από τη Βόρεια Κορέα, οι ΗΠΑ κάλεσαν όλες τις χώρες, κυρίως την Κίνα, να διακόψουν τις διπλωματικές και τις εμπορικές σχέσεις τους με τη Βόρεια Κορέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ