Κόσμος

Πρόκληση-Ο Γεωργιανός πρέσβης στην Ελλάδα απαιτεί την προστασία των Γεωργιανών κακοποιών παρά τα σοβαρά εγκλήματα στη χώρα μας

Τρελά και συγχρόνως άκρως σοβαρά πράγματα λαμβάνουν χώρα από διάφορους πρέσβεις εντός Ελλάδος , οι οποίοι λόγω της «ήπιας» μέχρι παρεξήγησης στάσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν ζητούν απλά αλλά «απαιτούν» πράγματα από την χώρα που σέβεται πολύ περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες στην Ευρώπη τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Ο ειδικός και πληρεξούσιος πρεσβευτής της Γεωργίας και στις σερβικές δημοκρατίες στην Ελλάδα , Ioseb Nanobashvili, δήλωσε ότι το κύριο πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Ελλάδας είναι τα εγκλήματα που διαπράττουν οι Γεωργιανοί πολίτες παραδεχόμενος αρχικά την πλούσια δράση των ομοεθνών σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου .

Ο πρεσβευτής έκανε την δήλωση ενώ σχολίαζε τον αυξανόμενο αριθμό εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τους Γεωργιανούς στην Ελλάδα.

«Είναι αυτονόητο ότι το θέμα αυτό είναι σοβαρό  για τη χώρα μας και την εικόνα της, καθώς και για τις δραστηριότητες της πρεσβείας», δήλωσε ο Nanobashvili, προσθέτοντας ότι τέτοια εγκλήματα εμποδίζουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κρατών.

«Τέτοιες περιπτώσεις δημιουργούν επίσης ένα πολύ αρνητικό υπόβαθρο και διάθεση στον ελληνικό λαό προς τους Γεωργιανούς», αναφέρει το γραφείο επικοινωνίας του πρέσβη.

Ο  Nanobashvili δήλωσε ότι παρά την σκληρή πραγματικότητα, η πρεσβεία διεξάγει συνεχή διάλογο για τα θέματα.

«Ζητούμε όμως να προστατεύονται τα δικαιώματα των Γεωργιανών πολιτών παρά τα σοβαρά εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται. Επίσης, δεν απαιτούνται ψευδείς ή αόριστες πληροφορίες που να αναφέρονται σε  συμπατριώτες μας που κατηγορούνται για εγκλήματα», πρόσθεσε ο Πρέσβης κατηγορώντας ενδεχομένως τις ελληνικές αρχές , τα ΜΜΕ για καλλιέργεια αρνητικού κλίματος κατά των Γεωργιανών στην Ελλάδα…πράγμα που δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές .

Τα εγκλήματα που διαπράττουν  Γεωργιανοί υπήκοοι είναι πολλά και προκαλούν το κοινό αίσθημα , με πρόσφατο αυτών των κακοποιών που «σιδέρωναν» με καυτό σίδερο ηλικιωμένους ανθρώπους για την απόσπαση λίγων ευρώ.

Περίπου μια εβδομάδα πριν, τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τρεις Γεωργιανοί έκλεισαν και βασάνισαν έναν συνταξιούχο 85 ετών στα περίχωρα της Αθήνας. Λίγο μετά το περιστατικό, η ελληνική αστυνομία συνέλαβε 7 Γεωργιανούς, συμπεριλαμβανομένων και των τριών που φέρονται  ότι βασάνισαν τη γυναίκα.

Ο γεωργιανός τηλεοπτικός σταθμός Rustavi 2 TV αναφέρει ότι, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, όσοι συνελήφθησαν ( 7 άτομα)  για την υπόθεση είχαν καταδικαστεί για παρόμοια υπόθεση στο παρελθόν, αλλά η ποινή τους  συγχωνεύτηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου και αφέθηκαν ελεύθεροι , σύμφωνα με το γεωργιανό  κανάλι .

Το γεγονός αυτό στηλίτευσε ο Πρέσβης πιθανόν υπονοώντας άδικη μεταχείριση των ελληνικών αρχών σε Γεωργιανούς , κάτι που σε καμία των περιπτώσεων δεν ισχύει για την χώρα μας.

Ο «νόμος Παρασκευόπουλου» όμως ο οποίος αποφυλάκισε χιλιάδες κρατούμενους ακόμη και άτομα που  έχουν διαπράξει σκληρά αδικήματα (ληστείες, βιασμούς, κ.λπ.) και είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις, επικρίθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές που τρέχουν και δεν φτάνουν με τόσους που έχουν αποφυλακισθεί και πιθανότατα συνεχίζουν να διαπράττουν ποινικές πράξεις.

Ο Υπουργός κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του Καναλιού της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι ο νόμος του είχε έκτακτο χαρακτήρα, και  στόχευε στην αντιμετώπιση των έντονων συνθηκών συμφόρησης που επικρατούσαν στις ελληνικές φυλακές και προσέθεσε πως δεν μπορεί να ισχύει για πάντα.

Τώρα όμως είδε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το άτοπο της πράξης της και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με τόσους πολλούς αποφυλακισθέντες οι οποίοι δρουν κάνοντας ότι έκαναν και πριν.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ