Κόσμος

Εκπαιδευτής της γερμανικής Αστυνομίας: «Οι Ακαδημίες θυμίζουν χοιροστάσια - Έχουν γεμίσει Τούρκους και Άραβες» - Το Βερολίνο εκτρέφει... το φίδι στον κόρφο του

Η Γερμανία εκτρέφει το φίδι στον κόρφο της. Αξιωματικοί της Αστυνομίας καταγγέλλουν πώς οι Ακαδημίες έχουν πλέον μετατραπεί σε «χοιροστάσια» με πολλούς εκ των σπουδαστών να είναι Τούρκοι και Άραβες, ανεπίδεκτοι μαθήσεως, οι οποίοι μάλιστα απειλούν τους Γερμανούς πώς θα τους σκοτώσουν.

Το Βερολίνο ήθελε από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που δέχονταν να τους αξιοποιήσει σε τομείς που οι Γερμανοί δεν ήθελαν να δουλέψουν, αλλά το πρόβλημα άρχισε να ξεφεύγει με τις επιθέσεις σε βάρος των Γερμανών και να γυρνάει μπούμερανγκ στην Άνγκελα Μέρκελ, η οποία παραμονές των εκλογών τα γύρισε και ήθελε να στείλει πίσω στην Ελλάδα τους μετανάστες.

Όσον αφορά στην Αστυνομία ωστόσο ίσως η Γερμανία εφαρμόζει μία διαφορετική πολιτική η οποία μπορεί να έχει να κάνει με την δημιουργία ενός «Στρατού αλλοδαπών» που θα αναλαμβάνουν να περιπολούν στους δρόμους και να αντιμετωπίζουν την εγκληματικότητα.

Και αυτό όμως γυρίζει μπούμερανγκ στο Βερολίνο, καθώς οι αλλοδαποί πλέον δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο γερμανικό μοντέλο εκπαίδευσης απειλούν και εκφράζονται φόβοι πώς αν συμβεί κάτι μεταξύ Γερμανών και Τούρκων ή Γερμανών και Αράβων οι δεύτεροι, εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι θα στραφούν κατά των πρώτων.

Οι φόβοι αυτοί αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Στους αστυνομικούς κύκλους του Βερολίνου επικρατεί αναστάτωση εξαιτίας ενός αρχείου ήχου, στο οποίο κάποια ανώνυμη αντρική φωνή καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες στην Ακαδημία της Αστυνομίας του Βερολίνου στην περιοχή Spandau. Το ακουστικό υλικό έχει περιέλθει στην κατοχή της εφημερίδας «Die Welt», ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί εάν είναι γνήσιο.

Ένας άνδρας, που αυτοχαρακτηρίζεται «εκπαιδευτής» στην Ακαδημία, καταγγέλλει το κλίμα μίσους και βίας που επικρατεί σε μία τάξη, της οποίας πολλοί μαθητευόμενοι αστυνομικοί προέρχονται από οικογένειες μεταναστών. Ο ίδιος κάνει επίσης λόγο για άρνηση μάθησης της διδακτέας ύλης εκ μέρους αρκετών μέσα στην τάξη. «Διδάσκω στην Ακαδημία της Αστυνομίας και ποτέ δεν είχα βιώσει κάτι τέτοιο: η τάξη ήταν σαν χοιροστάσιο, οι μισοί μαθητές ήταν Άραβες και Τούρκοι που δεν μπορούσαν καν να αρθρώσουν πρόταση».

Ο άγνωστος άνδρας συνεχίζει: «Γερμανοί συνάδελφοι απειλούνται από μαθητές με ξυλοδαρμό» και καταλήγει ότι «εδώ δεν πρόκειται για συναδέλφους αστυνομικούς, αλλά για εχθρούς στους κόλπους της Αστυνομίας». Η ηγεσία της Αστυνομίας του Βερολίνου επιβεβαίωσε στη «Die Welt» ότι έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα το ανώνυμο ηχητικό μήνυμα από κάποιον αστυνομικό, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται η διδασκαλία στην Ακαδημία.

Το Συνδικάτο της Αστυνομίας «GdP» δήλωσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα, ωστόσο δεν μπορεί να ενεργήσει χωρίς συγκεκριμένες αποδείξεις. «Έχουμε γνώση του συγκεκριμένου ακουστικού υλικού και την εξετάζουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για τις συνθήκες στην Ακαδημία του Spandau. Ωστόσο πρόκειται για ανώνυμες πληροφορίες. Παρότι έχουμε ζητήσει τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, κανείς δεν έχει εμφανιστεί να περιγράψει αυτό που επικρατεί στις τάξεις των μαθητών.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι, «οι κατηγορίες στρέφονται πάντα κατά μαθητών που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδικάτου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ