Κόσμος

Χάκερς παραβίασαν 3 δισ. λογαριασμούς της Yahoo!

Περίπου τρία δισεκατομμύρια λογαριασμοί (δηλαδή περίπου οι μισοί άνθρωποι στον πλανήτη) «χακαρίστηκαν» τελικά στην μεγάλη «επίθεση» που δέχτηκε η Yahoo το 2013, όπως παραδέχτηκε η ίδια η εταιρεία. Ουσιαστικά δηλαδή η Yahoo έκανε γνωστό πως όλοι οι λογαριασμοί e-mail που υπήρξαν τότε, έπεσαν στα «χέρια» των χάκερς.

Η Yahoo υποστήριζε μέχρι τώρα πως περίπου ένα δισεκατομμύριο λογαριασμοί είχαν χακαριστεί, που ούτως ή άλλως ήταν ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Τώρα όμως λέει πως ο αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Οι πληροφορίες που κλάπηκαν για το κάθε πρόσωπο που χρησιμοποιεί λογαριασμό yahoo είναι πολύ προσωπικές και περιλαμβάνουν τα username, τους κωδικούς, τους τηλεφωνικούς τους αριθμούς, αλλά και τις ημερομηνίες γεννήσεως. Οι ειδικοί είχαν ήδη προειδοποιήσει πως θα έπρεπε η yahoo να έχει υποθέσει πως όλες αυτές οι πληροφορίες είχαν διαρρεύσει και να προσπαθήσει, έστω και ετεροχρονισμένα, να τις προστατέψει.

Η μητρική εταιρία της Yahoo, η Verizon ανακοίνωσε πως επανεξέτασαν τον αριθμό των λογαριασμών, αφού έλαβαν πληροφορίες εκτός της εταιρίας.

Νωρίτερα φέτος το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε δύο Ρώσους για τις Ιντερνετικές επιθέσεις στην Yahoo που τους επέτρεψαν να κλέψουν πληροφορίες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ