Κόσμος

Στο Ντουμπάι φέρεται να βρήκε «καταφύγιο» η πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Η πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα έφυγε από τη χώρα και βρίσκεται στο Ντουμπάι, δήλωσαν σήμερα ανώτερα στελέχη του κόμματός της, μία ημέρα αφού δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να ακούσει την απόφαση για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία είναι κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με πηγές από το κόμμα της, η Γινγκλάκ έφυγε από την Ταϊλάνδη την προηγούμενη εβδομάδα και έφτασε μέσω Σιγκαπούρης στο Ντουμπάι, όπου έχει σπίτι ο αδελφός της Τακσίν Σιναουάτρα που ζει αυτοεξόριστος από το 2008 έπειτα από την καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκιση για διαφθορά.

«Ακούσαμε ότι πήγε στην Καμπότζη και μετά στη Σιγκαπούρη από όπου πέταξε για το Ντουμπάι. Έφτασε με ασφάλεια και είναι τώρα εκεί», δήλωσε ανώτερο στέλεχος του κόμματος Πουέα Τάι, το οποίο δεν θέλησε να κατονομαστεί διότι δεν έχει άδεια να μιλά εξ ονόματος της πρώην πρωθυπουργού.

Ο αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας της Ταϊλάνδης Σριβάρα Ρανγκινμπραμανάκουλ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η 50χρονη Γινγκλάκ έχει φύγει από τη χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι η αστυνομία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Η Γινγκλάκ Σιναουάτρα, η κυβέρνηση της οποίας ανατράπηκε τον Μάιο του 2014 από στρατιωτικό πραξικόπημα, διακινδύνευε πολλά: δέκα χρόνια κάθειρξης αν κρινόταν ένοχη για αμέλεια στη διαχείριση ενός προγράμματος παροχής επιδοτήσεων στους ριζοκαλλιεργητές.

Αν και σε όλη τη διάρκεια της δίκης της δήλωνε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα, χθες που αναμενόταν να βγει η απόφαση δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με τη δικαιολογία ότι είναι άρρωστη. Το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση της απόφασης για τις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ εξέδωσε και ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αν εντοπίσει τη Γινγκλάκ, θα τη συλλάβει αμέσως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ