Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - Κατάρριψη τουρκικού πολεμικού ελικοπτέρου - Ξεκληρίστηκε η στρατιωτική ηγεσία - 13 νεκροί - Δείτε βίντεο και εικόνες


Κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου τύπου ΑS-532 Cougar στην περιοχή Σιρνάκ είχαμε πριν λίγο το οποίο μετέφερε 13 στρατιώτες και ορισμένους ανώτατους αξιωματικούς της στρατιωτικής ηγεσίας. Συγκεκριμένα νεκροί είναι ένας υποστράτηγος ,δύο συνταγματάρχες, ένας αντισυνταγματάρχης, ένας υπολοχαγός, ένας ταγματάρχης, τρεις λοχαγοί και δύο λοχίες. Ο Υποστράτηγος είναι διοικητής της 23ης Μεραρχίας Συνόρων Χωροφυλακής.

Συγκεκριμένα, συνετρίβη στην περιοχή Σενόμπα, στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας.

"Η συντριβή του ελικοπτέρου σημειώθηκε στις 20:55 τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί", σημειώνει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, στο σημείο σπεύδουν συνεργεία διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας.

Να σημειώσουμε πως οι Τούρκοι αρχικά τόνισαν πως υπήρξε κατάρριψη του ελικοπτέρου από το PKK και αργότερα "μάζεψαν" την είδηση λέγοντας πως έπεσε πάνω σε καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τους Κούρδους πρόκειται για κατάρριψη.

Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας πηγαινοέρχονταν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή και επιθεωρούσε τις τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούν κατά των Κούρδων.

Nα τονίσουμε πως το γεγονός αυτό μπορεί να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην περιοχή.

Πριν λίγο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) της Τουρκίας με ανακοίνωσή του, τόνισε ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας δεν «αρμόζει σε μια συμμαχία».

«Έχει επισημανθεί ότι η πολιτική στήριξης της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG (που η Άγκυρα θεωρεί προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, PKK), που επιχειρεί με το προκάλυμμα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), αγνοώντας τις προσδοκίες της Τουρκίας, δεν αρμόζει σε μια φιλία και σε μια συμμαχία», υπογράμμισε το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Δείτε βίντεο και εικόνες

Η λίστα των νεκρών

http://www.cnnturk.com/player/embed/592f1c8561361f1b940ae806

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ