Κόσμος

Μόσχα: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστό

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το μήνυμα ότι το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος θα πρέπει να γίνει σεβαστό, έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, διά του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ «το δημοψήφισμα ήταν εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας και η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ του εκχώρησης επαυξημένων εκτελεστικών εξουσιών στον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Η στάση της Μόσχας έχει ιδιαίτερη σημασία, μερικές ώρες μετά την οριακή ανάδειξη του «Ναι» με 51,41% την ώρα που η αντιπολίτευση καταγγέλλει νοθεία και παρατυπίες.

Ο Πεσκόφ ρωτήθηκε και για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα με τον ίδιο τον αντιπρόεδρο Πενς να υπογραμμίζει πως η εποχή της «στρατηγικής υπομονής έχει παρέλθει». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ζήτησε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση», αποφεύγοντας οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ