Κόσμος

Τελεσίγραφο από την ΕΕ με την διάλυση προ των πυλών: Πολωνία και Ουγγαρία ή θα «δεχτούν περισσότερους μετανάστες ή θα αποχωρήσουν από την Ένωση»

Η ΕΕ απαίτησε πριν λίγο σε σχετική ανακοίνωση από την Πολωνία και την Ουγγαρία να δεχθεί ανάλογα με την ποσόστωση τους,  αριθμό μεταναστών αλλιώς να αποχωρήσουν από την ένωση (!!)

Και οι δύο χώρες έχουν αγνοήσει τις προτάσεις της ΕΕ να μεταφερθούν 160.000 μετανάστες σε όλη την Ευρώπη ενώ οι Βρυξέλλες  έχουν λάβει μέτρα για να διασφαλίσουν  ότι θα διαμοιραστεί το βάρος των μεταναστών σε «όλους»χωρίς πλέον αντιρρήσεις και αρνήσεις.

Κοντοζυγώνει η ημέρα που αυτή η ανίερη ένωση κρατών με το όνομα ΕΕ θα διαλυθεί και τα γεγονότα συντείνουν σε αυτό σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Οι Βρυξέλες και  αξιωματούχοι «τύπου Νταισεμπλούμ» σηκώνουν το μικρό ανάστημα τους σε κράτη ολόκληρα απειλώντας και εκβιάζοντας σύμφωνα με κάποιους , υλοποιώντας γερμανικό σχέδιο «ολίγων και εκλεκτών» σύμφωνα με άλλους.

Η Πολωνία συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά την κριτική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον χειρισμό της  μεταναστευτικής κρίσης  και προχθές η πρωθυπουργός  Μπεάτα Σίντλο, επέκρινε σφοδρά τα σχέδια της ΕΕ για μια ένωση  «δύο ταχυτήτων»  η οποία θα επιτρέψει στα πιο ισχυρά μέλη να αναπτυχθούν  γρηγορότερα από τους φτωχότερους γείτονές τους .

Εν τω μεταξύ, η Ουγγαρία είναι αντίθετη με την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στις Βρυξέλλες και ο Ευρωσκεπτικιστής πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν έχει κλείσει τα σύνορα της χώρας κατά την διάρκεια της μεταναστευτικής  κρίσης και το 2015.

Οι δύο χώρες θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν είναι διατεθειμένες να διατηρήσουν την  αντι-μεταναστευτική στάση τους ή να αποχωρήσουν με δημοψήφισμα ανέφερε διπλωματική πηγή .

Η πηγή είπε : «Θα πρέπει να κάνουν μια επιλογή ή θα δεχθούν το  ευρωπαϊκό σύστημα ή όχι; Δεν μπορούν να εκβιάζουν  την ΕΕ, η ενότητα έχει μια τιμή».

Έτσι επιβεβαιωνόμαστε με το άρθρο μας που είχε τίτλο (ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Η Πολωνία κατηγορεί τους επικεφαλής της ΕΕ ως «απατεώνες» και ετοιμάζει έξοδο! Διαλύεται η ανίερη ένωση), στο οποίο αναφέραμε ότι η  Πολωνία ένα κράτος με ιστορία και θαρραλέα άποψη, όρθωσε το ανάστημα της στους «ψιλικατζήδες» γραφειοκράτες των Βρυξελλών, κατηγορώντας τους  μαζί με την Γερμανία για «διπλά πρότυπα και εξαπάτηση».

Επίσης οι Πολωνοί απείλησαν ότι θα εμποδίσουν όλες τις μελλοντικές πρωτοβουλίες της ΕΕ σε μια συγκλονιστική εκδίκηση για το σχέδιο της Ευρώπης των « δύο ταχυτήτων».

Σε μια εξαιρετικά άγρια επίθεση, ο υπουργός εξωτερικών της Πολωνίας κατηγόρησε την ηγεσία της ΕΕ , για την δημιουργία «συμμορίας» ενώ η επανεκλογή του Πολωνού Ντόναλντ Τούσκ θεωρείται ως «πισώπλατη  μαχαιριά» .

Ο Πολωνός ΥΠΕΞ Witold Waszczykowski ορκίστηκε ότι η Πολωνία δεν θα πέσει δίχως μάχη, λέγοντας ότι θα ασκήσει βέτο σε όλα τα μεγάλα έργα που υποστηρίζονται από άλλες χώρες της ΕΕ (Γερμανία) σε μια εκδίκηση για την νέα πολιτική που ετοιμάζει το ιερατείο των Βρυξελλών .

Η κίνηση αυτή δείχνει το τεράστιο ρήγμα που υπάρχει μεταξύ της Βαρσοβίας και των άλλων 27 κρατών μελών κατά το διορισμό του Τούσκ στην κορυφή της ηγεσίας και την υποστήριξη του σε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων , η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε μια μεγάλων διαστάσεων διπλωματική κρίση.

Η Βαρσοβία, αρνείται πεισματικά να υπογράψει τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και τα σχέδια αυτά,  σε ένδειξη διαμαρτυρίας που οδηγεί στο «ξήλωμα» αυτού που ονομάστηκε ΕΟΚ πριν πολλά χρόνια .

Ενδεχομένως οι γαλλικές εκλογές  να βάλουν οριστικά τέλος σε αυτό το «όνειρο» της ενωμένης Ευρώπης, αν όχι θα βρεθούν άλλες χώρες να δώσουν μια «κλωτσιά» στην Γερμανία που θέλει να  επιβάλει το 4ο Ράιχ μέσω της ΕΕ.

Η Ευρώπη έχοντας ανοικτά ζητήματα την στάση των δύο χωρών, το BREXIT , το ζήτημα του Γιβραλτάρ με το οποίο πιέζει την Βρετανία, την οικονομική και μεταναστευτική κρίση , θα διαλύσει γρηγορότερα από ότι αναμενόταν. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ