Κόσμος

Απίστευτες επιδόσεις από το νέο ρωσικό α/α σύστημα S-500 «Prometey»

Οι Ρώσοι φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανάπτυξη και κατασκευή του αντιαεροπορικού και αντιβαλλιστικού συστήματος S-500 Prometey, γνωστού και ως 55R6M Triumfator-M, σύμφωνα με τα όσα δώσε ο υποστράτηγος Αντρέι Τσεμπούρνιν.

Το ανώτατο στέλεχος των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων μίλησε στην εφημερίδα «Krasnaya Zvezda» για το μοναδικό οπλικό σύστημα των S-500 Prometey.

Ο αξιωματούχος αναφερόταν στη διαδικασία σταδιακής οικοδόμησης ενοποιημένου συστήματος αεράμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται μόλις τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα συστήματα S-500 Prometey που θα αποτελεί την κορωνίδα, όπως για παράδειγμα είναι οι Ισραηλινοί με το σύστημα Arrow 3.

Οι S-500 που έχουν σχεδιαστεί από την Almaz Antey, έχουν κατά δήλωση των Ρώσων εμβέλεια 600 χιλιομέτρων, θα μπορούν να αναχαιτίζουν ταυτόχρονα έως 10 βαλλιστικούς και υπέρ-υπερηχητικούς πυραύλους που ταξιδεύουν προς τον στόχο με ταχύτητα 7 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, ενώ μπορεί να εμπλέκει τους στόχους σε ύψος μέχρι και 200 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...