Κόσμος

Ρωσία: Θριάμβευσε ο Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές με 44,5%

Δεύτερο το εθνικιστικό κόμμα LDPR κατετάγη δεύτερο με 15,3%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα με 14,9% και το κόμμα της Δίκαιης Ρωσίας με 8,1%

Το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας θριάμβευσε συγκεντρώνοντας ποσοστό 44,5% στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα (exit poll) που διενήργησε η κρατική εταιρεία VTsIOM.

Στις προηγούμενες εκλογές του 2011, το κόμμα του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβιέντεφ είχε συγκεντρώσει το 49%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στις σημερινές εκλογές το εθνικιστικό κόμμα LDPR κατετάγη δεύτερο με 15,3%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα με 14,9% και το κόμμα της Δίκαιης Ρωσίας με 8,1%.

Τα φιλελεύθερα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι μόνες παρατάξεις που εκφράζονται ανοικτά επικριτικά κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν κατόρθωσε να υπερβεί το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο Κοινοβούλιο, όπως δείχνει η δημοσκόπηση.

Ωστόσο, κάποιοι από τους υποψηφίους τους ενδέχεται να καταφέρουν να εκλεγούν στο Κοινοβούλιο από τις εκλογές στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος
Ελληνοτουρκικά 0

Κλίμα έντασης στα σύνορα! Την ώρα που η Τουρκία πιέζει τον Έβρο, η στάση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως φέρνει κύμα αντιδράσεων

Το «Δόγμα Οζάλ» για το Μεταναστευτικό-Σειρά δημοσιευμάτων του ελληνικού τύπου μιλούν για ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος...