Κόσμος

Το τελευταίο 24ωρο 7 καταπατήσεις της εκεχειρίας στη Συρία.Το συριακό MIG-23 κατέπεσε υπό ακαθόριστες συνθήκες και ασαφής η τύχη του πιλότου

Σύμφωνα με το χθεσινοβραδυνό δελτίου τύπου του ρωσικού κέντρου για την επανασυμφιλίωση των 2 αντιμαχόμενων πλευρών επί του εδάφους της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας που εκδόθηκε στις 22 .4.2016):

Kατά το τελευταίο 24ωρο, 7 καταπατήσεις της εκεχειρίας έλαβαν χώρα στις επαρχίες της Λαττάκιας  και Δαμασκού από 3 και 1 στο Χαλέπι.Οι τρομοκράτες της οργάνωσης Ahrar al-Sham έπληξαν με ρουκέτες και συστήματα πυροβολικού θέσεις του συριακού στρατού κοντά στις πόλεις  ‪‎Sandran, Beït-Smaïra και ‎Chmaïsa (στην επαρχία της Λαττάκιας) αλλά κσι στη συνοικία του Salakh-ed-Dineστην πόλη του Χαλεπίου.
Από τις ‪συνοικίες Jaoubar  ‪και ‎Kharasta ο Ισλαμικός Στρατός η τρομοκρατική φονταμενταλιστική οργάνωση  Jaysh al-Islam εβελε με ρουκέτες κατά των συνοικιών Masakid-Barza, Basatine-abu-Jarach και Dakhiït-al-Assad (στην Δαμασκό).(ρωσικό υπουργείο άμυνας)

Παράλληλα το συριακό στρατιωτικό αεροσκάφος που κατέπεσε την Παρασκευή ανατολικά της Δαμασκού ήταν ένα « MIG-23 ». Η « Daesh » διατείνεται ότι αιχμαλώτισε τον πιλότο.Πηγή από το συριακό στρατό επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη.

Σύμφωνα με την πηγή, που επικαλείται το « ria Novosti » το στρατιωτικό αεροπλάνο συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο, Dumair ανατολικά της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Η πηγή δήλωσε: «το συριακό αεροσκάφος » MIG-23 « , συνετρίβη στην ανατολική Ghouta, στην περιφέρεια της Δαμασκού, λίγο μετά την απογείωσή του από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Dumair  που βρίσκεται ανατολικά της συριακής πρωτεύουσας. »

Aκτιβιστές είπαν  ότι δεν ήταν σαφές εάν το αεροπλάνο χτυπήθηκε από μαχητές της αντιπολίτευσης ή κατέπεσε λόγω τεχνικής βλάβης και ότι παραμένει ασαφής η τύχη του πιλότου.Στο τελευταίο συμβάλει το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει από την ISIS κατά τη συνήθη πρακτική της καμιά φωτογραφία ή βίντεο με τον πιλότο ως όμηρο.

Στις συγκρούσεις μεταξύ τρομοκρατών στον καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων Yarmouk νότια της Δαμασκού η Daesh ύστερα από συνεχόμενες μάχες με το Μέτωπο της Νίκης την Jabhata al Nusra oι τρομοκράτες της Daesh κατόρθωσαν να ελέγχουν πλέον το 75% του στρατοπέδου καταυλισμού προσφύγων. shaamtimes 23/4/16

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ