Κόσμος

ΤΟ ΡΙΑΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΙΣ ΗΠΑ – Θα αποσύρει 750 δισ. δολάρια σε περίπτωση που δικάσουν την Σ. Αραβία για την 11η Σεπτεμβρίου

Η Σαουδική Αραβία απείλησε τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι θα πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει στις ΗΠΑ, ύψους 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν το Κογκρέσο εγκρίνει την πρόταση παραπομπής της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας στην δικαιοσύνη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στα περιουσιακά αυτά στοιχεία περιλαμβάνονται και αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times η κυβέρνηση M. Ομπάμα είχε συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου στις οποίες προσπάθησε να τους προτρέψει να απορρίψουν την πρόταση καθώς απειλεί τις οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις των ΗΠΑ με τις σουνιτικές σαλαφιστικές χώρες του Κόλπου εκτός της Σ.Αραβίας και του Κατάρ αλλά και του σουνιτικού καθεστώτος του Μπαχρέιν όπου οι ΗΠΑ διατηρούν και στρατιωτική βάση.

Ο πρώην γερουσιαστής Bob Graham που συμμετείχε στην επιτροπή έρευνας για την 11η Σεπτεμβρίου, δήλωσε αυτή τη βδομάδα πως ο Μ.Ομπάμα σε 60 μέρες θα αποφάσιζε αναφορικά με την δημοσιοποίηση της απόρρητης έκθεσης για την 11η Σεπτεμβρίου .

Η συγκεκριμένη έκθεση 28 σελίδων ενδέχεται να αποκαλύψει ανάμιξη της Σαουδικής Αραβίας στην επίθεση. Πολλοί στις ΗΠΑ θεωρούν ότι υπήρξε ανάμιξη και της τότε κυβέρνησης Μπους αλλά και ότι οι Δίδυμοι Πύργοι δεν κατέρρευσαν από την πτώση πάνω τους των επιβατικών αεροσκαφών αλλά με χρήση εκρηκτικών

Αυτό πάντως δεν το πιστεύουν μόνο Αμερικανοί αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ο Πάολο Μπερνίνι του Κινήματος Πέντε Αστέρων μιλώντας πριν 3 χρόνια, υποστήριξε πως η υπόθεση της 11η Σεπτεμβρίου κατασκευάστηκε από την ίδια την Αμερική.

«Η επίσημη εκδοχή του περιστατικού αυτού έχει διαψευσθεί σε όλα τα επίπεδα. Είναι εμφανώς ψευδής. Το πιθανότερο είναι ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια, αλλά “it was an inside job”», είπε χαρακτηριστικά ο Μπερνίνι.

Ο νεαρός βουλευτής πριν λίγο καιρό είχε προκαλέσει αντιδράσεις με δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες στις ΗΠΑ «τοποθετούνται μικροτσίπ υποδόρια ώστε να ελέγχεται ο αμερικανικός λαός», αλλά και πραγματοποιούνται ψεκασμοί για να δηλητηριαστεί η ατμόσφαιρα.

Οι οικογένειες των θυμάτων ισχυρίζονται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, κάνει ότι μπορεί για να μην προχωρήσει το σχετικό νομοσχέδιο.

«Ας πάρουν τα λεφτά τους. Δεν αξίζουν για 3.000 ζωές Αμερικανών» λέει ένας από τους συγγενείς στα αμερικανικά δίκτυα.

Μια άλλη γυναίκα ρωτάει: «Για ποιο λόγο ο Μ.Ομπάμα, προτιμά να ταχθεί υπέρ των χρημάτων της Σαουδικής Αραβίας, παρά να προστατεύσει τον Αμερικανικό λαό;»

Οι συγγενείς των θυμάτων άσκησαν έφεση για απόφαση του περασμένου έτους, η οποία προστατεύει τη Σαουδική Αραβία από το να της ασκηθεί δίωξη για υποστήριξη των τρομοκρατών της επίθεσης στους δίδυμους πύργους, καθώς 15 από τους 19 τρομοκράτες ήταν υπήκοοι του ακραία σαλαφιστικού-ουχαμπιστικού κράτους.

Σε επίσκεψή του, τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ, ανέφερε ότι η χώρα του θα αναγκαστεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποτρέψουν τις αμερικανικές αρχές να προχωρήσουν σε διεθνή δίωξη της Σ. Αραβίας κάτι που είναι σίγουρο ότι θα αποσταθεροποιήσει το δολάριο το οποίο ήδη αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω του τεράστιου αμερικανικού εξωτερικού χρέους.

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ