Κόσμος

Οι Κινέζοι ετοιμάζονται ήδη να πιούν ένα ποτήρι νερό από τον Ευφράτη και να τον περάσουν.

Η Μέση Ανατολή στρατηγικά προσπελάσιμη στην ΚΙΝΑ. Η προφητεία πλέον μας ακουμπάει.

Παλιά ήταν ουτοπία , σήμερα είναι πραγματικότητα.

Η Μέση Ανατολή θα γίνει γήπεδο πολέμων, στους οποίους θα λάβουν μέρος οι Ρώσοι. Θα χυθεί πολύ αίμα και μάλιστα οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό έχοντας 200.000.000 στρατό και θα βαδίζουν προς τα Ιεροσόλυμα. ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης

Το πρώτο τρένο εμπορευματικών μεταφορών από την Κίνα  ( έφτασε χθες ) στην ιρανική πρωτεύουσα την Δευτέρα, στο πλαίσιο του έργου υποδομής New Silk Road  που καθοδηγείται από το Πεκίνο.

¨Η άφιξη του τρένου δείχνει ότι η  διαδρομή των 10.400 χλμ διαδρομή από την πόλη της Yiwu στην επαρχία Zhejiang της Κίνας στην Τεχεράνη, που είναι γνωστή ως «Οικονομική Ζώνη του Δρόμου του Μεταξιού», έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα είναι έτοιμη  για χρήση.

Χρονική απόσταση ακριβώς δύο εβδομάδες για να φτάσει στον προορισμό του.

Στο δρόμο του από την Κίνα, το τρένο πέρασε από το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν πριν από τελικά να φθάσει στην ιρανική πρωτεύουσα.

Το τρένο σηματοδοτεί μια σημαντική ημέρα για τους προγραμματιστές του έργου του  Νέου Δρόμου του Μεταξιού:

η νέα διαδρομή είναι η πρώτη λύση υλικοτεχνική προσφέροντας την παράδοση του φορτίου από την περιοχή της  Ασίας-Ειρηνικού στην ακτή του Περσικού Κόλπου.

«Η άφιξη του πρώτου τρένου φορτίων από την Κίνα προς Ιράν ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των χωρών μας ... Αυτό εξοικονομεί χρόνο και αυξάνει σημαντικά τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ του Ιράν και της Κίνας," είπε στο  Σπούτνικ ο Mohsenpour Seyed Aghaei, ο Ιρανός Υφυπουργός Μεταφορών.

Ο υψηλόβαθμος ιρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να αναπτύξει περαιτέρω το σιδηρόδρομο για να φτάσει  στην Ευρώπη.

Με αυτόν τον τρόπο, η Τεχεράνη θα γίνει ένας βασικός συγκοινωνιακός  κόμβος μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.¨ http://sputniknews.com/business/20160216/1034868058/iran-china-silk-road.html#ixzz40MCJj8Lm

Πριν λίγα χρόνια αυτό και αναφερόμαστε στο 2013 ήταν για τα παραμύθια γι αυτό και το πρακτορείο Reuters σημείωνε…

¨Διακυβεύονται πολλά για την Κίνα στη Μέση Ανατολή, αλλά... δεν μπορεί να τα φτάσει¨

¨Η επιδείνωση της διαμάχης στη Συρία έχει εκθέσει μια δυσάρεστη αλήθεια πίσω από την αγαπημένη, μη παρεμβατική πολιτική της Κίνας: το Πεκίνο δεν μπορεί να κάνει πολλά για να επηρεάσει τα γεγονότα ακόμη και εάν το ήθελε.

Έχοντας αδύναμες και μη δοκιμασμένες στρατιωτικές δυνάμεις, ανίκανες να προβάλουν δύναμη στη Μέση Ανατολή, η Κίνα μπορεί μόνο να παίξει ένα χαμηλό ρόλο κλειδί, σε μια περιοχή που είναι κρίσιμης σημασίας για την ενεργειακή της ασφάλεια.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί των προετοιμάζονται για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση στη Συρία, εγείροντας τις ανησυχίες για μια περιφερειακή «πυρκαγιά», η Κίνα παραμένει σταθερά στο περιθώριο, παρά το γεγονός ότι έχει πολλά περισσότερα να διακυβεύονται από ό,τι κάποιες άλλες μεγάλες δυνάμεις.¨

http://www.capital.gr/ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ όμως του ΟΥΡΑΝΟΥ πριν τριάντα χρόνια μας είπε άλλα…

¨Σήμερα το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα, τόσο ξεκάθαρα είναι γραμμένα. Εμένα ο λογισμός μου μού λέει ότι θα συμβούν πολλά πράγματα: Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Τουρκία, η δε Τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη, γιατί το ένα τρίτο των Τούρκων θα γίνουν χριστιανοί, το ένα τρίτο θα αφανιστεί και το ένα τρίτο θα τραβηχτεί προς τη Μεσοποταμία.

Η Μέση Ανατολή θα γίνει γήπεδο πολέμων, στους οποίους θα λάβουν μέρος οι Ρώσοι. Θα χυθεί πολύ αίμα και μάλιστα οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη έχοντας 200.000.000 στρατό και θα βαδίσουν προς τα Ιεροσόλυμα.¨ ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

από το βιβλίο βιβλίο «Σκεύος Εκλογής» του Αγιορείτη ιερομόναχου Χριστόδουλου Αγγελόγλου σε έκδοση του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «Παναγία η Φοβερά Προστασία». Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βιβλίο εκδόθηκε το 1996!

"Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι τούρκοι με φράγματα, και τα χρησιμοποιούν για αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπει στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου

και κατ' αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται η οδός για τις μύριες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη. Μέσα σ' όλη την ετοιμασία είναι και τούτο:

Πρέπει να 'χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης, για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός. Πηγη Πενταπόσπαγμα  http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story
Αν και - γελούσε ο Γέροντας σ' αυτό το σημείο - διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, όταν φτάσουν εκεί, από ένα κύπελλο νερό να πιουν, πάει, τον άδειασαν τον Ευφράτη. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...