Κόσμος

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική βάση στο συριακό Κουρδιστάν, προετοιμάζοντας την ανεξαρτησία των Κούρδων !!

Σύμφωνα με την  αραβική εφημερίδα «Al-Hayat»  με έδρα το Λονδίνο και έγκυρες πληροφορίες της ,   η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση  που έχει τον έλεγχο των  επιχειρήσεων κατά του ισλαμικού στρατού,  αποφάσισε να δημιουργήσει μια  στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Συρία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Η βάση θα έχει έδρα  την επαρχία Hasakah, και θα ευρίσκεται  190 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας,   την πόλη  Malik , όπου υπάρχει ένα αεροδρόμιο « εκστρατείας».

Η απόφαση αυτή δικαιολογείται από τα έργα που πραγματοποιούν εκατοντάδες  άνδρες των αποκαλούμενων «δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας»  στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το  εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο ανακαινίζεται από τις αρχές του Δεκεμβρίου, τώρα όμως πραγματοποιούνται και νέες εργασίες σε αυτό.

Η στρατηγική του  θέση δίπλα στα σύνορα με το Ιράκ και κοντά στις περιοχές Sinjar, Ταλ Αφάρ και Dohuk , προσδίδει  στον κάτοχο του μεγάλες στρατηγικές δυνατότητες για «ευρύτερους πολεμικούς  επεμβατικούς σκοπούς». !!

Η αμερικανική αεροπορική βάση στοχεύει να παρέχει την απαραίτητη διασύνδεση με τις  δύο κουρδικές κοινότητες  ,  σε  Συρία και στο ιρακινό Κουρδιστάν  σε μια ενιαία περιοχή !!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  το Πεντάγωνο θα αποστείλει το επόμενο διάστημα εκατοντάδες άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων ως  εκπαιδευτές για εκπαιδεύσουν την  Κουρδική  , την αραβική και ασσυριακή πολιτοφυλακή στην χρήση εξελιγμένων αμερικανικών όπλων.

«Οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας» δημιουργήθηκαν στις 13 Οκτωβρίου  του 2015, αντί του γνωστού «Free Syrian Army», ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την υλοποίηση  τηλεδιάσκεψης  Ρωσίας και ΗΠΑ για το μέλλον της  Συρίας.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές  εκτιμούν  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα  χρησιμοποιήσουν την νέα συμμαχία για την απομόνωση της Συρίας στην  ανατολική πλευρά της Δαμασκού.

Υποτίθεται ότι ο  κύριος στόχος  όλων αυτών των ομάδων αλλά και των Αμερικανών είναι η κατάληψη της «πρωτεύουσας» των ισλαμιστών  Raqqa. Υπενθυμίζεται  όμως ότι  η πόλη αυτή  δεν ανήκε ποτέ στο  αποκαλούμενο συριακό  Κουρδιστάν.

Σε παλαιότερο άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο  (Ετοιμάζεται το νέο ανεξάρτητο Κουρδικό Κράτος;), τονίζαμε ότι σύμφωνα με  πληροφορίες, οι  Αμερικανοί ετοίμαζαν  αεροπορική βάση στο βόρειο Ιράκ, και είχαν δρομολογήσει την αποστολή  4000 χιλιάδων πάνοπλων πεζοναυτών  με την συνοδεία αρμάτων μάχης και βαρέως  πυροβολικού, και πολλαπλών εκτοξευτών .

Σκοπός των ΗΠΑ είναι  η εξουδετέρωση του Ισλαμικού Στρατού, και κατά δεύτερον η δημιουργία του Κουρδικού ανεξάρτητου κράτους.

Η Τουρκία παρακολουθεί τα γεγονότα αυτά εδώ και πολύ καιρό από κοντά, και «τρέμει» κυριολεκτικά στην ιδέα δημιουργίας Κουρδικού Κράτους, αρχικά με εδάφη του Ιρακινού και συριακού Κουρδιστάν.

Η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά  ότι αργά η γρήγορα έπεται και συνέχεια, και όλο το κομμάτι της ΝΑ Τουρκίας «κινδυνεύει» να αποκοπεί με συνοπτικές διαδικασίες. Ειδικά τώρα που μαίνεται ο εμφύλιος εντός της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ